• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Колеги дайте съвет , освен за мен познатите марки пиролизни котли -Атмос ,Ерато Пиротерм ,Дакон пиро ,Орлан вимар , Линк ,Витолиг висман .Какви има и какви се ползват още на добра цена качество . Както и само вентилаторни котли но без познатите на мен Солитех, Линиотомат,Мактек . И още една молба - котел който да замести или доближава Атмос комби , хем дърва хем въглища -с вентилатор . Дано науча нещо ново -благодаря предварително. :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Junkers Supraclass Excellence S, мощности 18, 24, 32, 38кВт, цени от 2879лв до 3589лв, като в момента към тях има подарък - ел.трион Бош за 339лв. КПД до 85%, но не е за въглища, само дърва. http://www.junkers.bg/supraclass_excellence_s.htm
filmatoplo - майстор
Да интересен котел купиращ Атмоса по устройство , в ел схемата му дават връзка към ел задвижка , стаен термостат и към помпа -дали на вс модели е така или е опция .Колко мразя да уча -кип и а на нови котли :-D ама е хубаво щото може в последствие да се побългаряват с др термостати .Клиентите ми искат евтино качество и да работи на дърва и въглища . Виждал съм Атмос дц50с да му слагат и въглища , има опастност да му прегори керамиката . Лазаре благодаря ,ще го имам в предвид .
syncho - майстор
filmatoplo, нали се сещаш, че не случайно се казват "пиролизни котли" :) . Не виждам къде има пиролиза при въглищата. Иначе мисля, че си покрил доста добре избора на пазара за момента. Аз поне за момента не се сещам да си изпуснал нещо.
hygro - майстор
syncho написа:
Не виждам къде има пиролиза при въглищата.
Пиролизата при въглищата се нарича коксуване.
filmatoplo - майстор
Ейго спора почна :wink: , има пиролиза макар и малка.А и Лазар ми допълни списъка с Юнкерс :)
syncho - майстор
Точно този линк показва, че пиролизата се използва, за да се направят въглища от дърва: "Pyrolysis is heavily used in the chemical industry, for example, to produce charcoal, activated carbon, methanol and other chemicals from wood...".

Значи все пак съм прав :) Пиролизата се използва при дърветата, а не при въглищата :)
filmatoplo - майстор
В котела тя продължава до пепел :-D .
hygro - майстор
syncho написа:
Значи все пак съм прав :) Пиролизата се използва при дърветата, а не при въглищата :)
Не си :)

http://de.wikipedia.org/wiki/Koks
  • 1
  • 2

Тема "Марка -Пиролизен котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: