• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
е как ще не съм... дори и там пише, че въглищата се образуват чрез пиролиза, а не че се използват за пиролиза :)
hygro - майстор
Коксуването се прилага за газификация на въглищата. Отпадният продукт от този процес е кокса, а не въглищата - те са суровината.
syncho - майстор
Е да точно... не се нарича пиролиза :) , а коксуване и за това котлите са пиролизни, а не коксови или както биха се наричали иначе :)
hygro - майстор
С което вече сложихме в ред термините - пиролизата е термично разграждане на големи молекули на органични вещества в по-прости. Коксуването е вид пиролиза, касаещ въглищата. За аналогичен термин, касаещ дървесината не ми е известно, затова се използва по общия - пиролиза.

Терминът пиролиза се използва по-често за означаване на процеси, при които има коксов остатък. Пълното преобразуване на първоначалната суровина обикновено се нарича газификация. При въпросните котли този принцип очевидно не е спазен...
LazarGanev - "Велик майстор"
Идеята на Филма е да предложи многогоривен котел, независимо дали има или няма пиролиза при горене на въглища. Важното е, че като свършат сухите дръвца, клиентът може да се топли на въглища, а не да зъзне.
syncho - майстор
Аз се сещам за няколко идеи как може да се пригоди такъв, но пък се сещам и веднага за проблемите които ще възникнат за съжаление...
filmatoplo - майстор
Сега когато бях малък 5-6 клас стоеше старата мелница от девети сеп 44 година .Тя беше с газ генераторен двигател Дойц .Имаше котли с въглища които образуват газ който гори в двигатела . Не пара а газ . Имах и много стара и вехта книга с такива газгенераторни двигатели там дават схеми и разрези как се захранват от газ от въглища . Но в момента не мога да докажа твърдението си .
filmatoplo - майстор
Какви котли има Полски на тв гориво освен Орлан пиролизния . Днес един клиент жена бяхме говорили за Атмос тя каза предложиха ми котел полски 46 киловата за хиляда и няколко лева точно не разбрах с помпа и съд щяло да излезе 2000 и нещо .Какъв е тоя котел :? утре ще питам с точност - защо си осират работата не знам . Аз мисля 4 помпи смесители - майстор и казал 1 помпа и готово -има подово ,конвектори и радиатори плюс контрол на малък гръг - айде бе :wink: .
naskov - майстор
Ей тук има полски непиролизни котли : http://www.bgtherm.com/#/products/heati ... fuel/opop/
filmatoplo - майстор
Тия котли Опоп са крадени от Дакон стария модел - ама и досега мисля че бяха чешки. :? Само 1 монтирах и го сменихме - като отвориш капака за дървата и те буфне една мъгла в очите - бял беше на цвят но после не се виждаше къде е в котелното от черно. :-D Сменихме го с Атмос и ОК.
  • 1
  • 2

Тема "Марка -Пиролизен котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: