• 1
  • 2
Съвети за начинаещи готвачи.
Здравейте,кулинари!Предстои ми хапка-пивка,та се сетих за вас.Чудя се :? какво предястие да спретна?Дайте някакъв акъл!МОЛЯ!
evdoki - специалист
е кажи какво ще пиете :lol:
parketmilanov - специалист
яйцом пад маянезом...
вариш яйчица за препоръчване от Био яйцата с много жълт жълтък стават, нарязваш ги на четвъртинки красиво в чинийка, забъркваш майонеза с подправки и една лъжица хубаво кисело мляко , поливаш ги обилно след което с кетчуп пускаш тънки стртуйки за красота , или по дебели за вкус и красота , може парченце магданоз в средата .......;)
наздраве !!!!!
trevora - специалист
Моят фаворит:палачинкова торта.Правиш палачинки около 20бр.
В плоска чиния редиш палачинка,мажеш с майонеза ,поръсваш със ситно нарязани кисели краставички,после отново:палачинка ,майонеза, сирене,после кашкавал,шунка или пушено месо,варена царевица,маслини,гъби и т.н.най-накрая а намазваш с майонеза ,настъргваш кашкавал и украсяваш с морковчета ,чушки,маслини ,магданоз и всичко за което се сетиш.
П.П.Ако искаш основното ястие да остане само за теб,опитай :lol:

Снимките са свалени от сайта на бонапети от потребител Бразилка.За съжаление ,аз нямам снимки ,щото никога не успявам да напрвя :)

Прикачен файл

solenatortaxe2.jpg
solenatortaxe2.jpg (34.27 KиБ) Видяна 6116 пъти

Прикачен файл

solenatortarazrezza7.jpg
solenatortarazrezza7.jpg (25.12 KиБ) Видяна 6116 пъти
yoneta - специалист
примерно - рулца от шунка с различни пълнежи.
1.сирене"крема"+кисели краставички
2.сирене"крема"+горчица
3.сирене"крема"+червен пипер за цвят и
понеже съм на тема сирене"крема", горната палачинкова торта става много по-вкусна и не се приплъзват пластовете ако вместо майонеза се намазва със смес от сирене"крема" и малко кисело мляко, а между палачинките може да се наредят печени обелени червени чушки, шунка, сварени и нарязани яйца, натрошено сирене и кисели краставички.
може да се направят и малки хапки от хляб и всички продукти , които може да се сети човек, но зависи какъв е повода,кой ще присъства,какво ще се пие и тн. може да погледнеш и тук http://vkusnotiiki.net/
silllveto - Майсторица
Едно от любимите на семейството предястия, също с шунка и крема сирене и едно яйчено предястие:

1. Подреждат се листове шунка, маже се сирене крема, малко разтопена на водна баня, отгоре малко сурови червени чушки и магданоз. Завива се руло. Поднася се или във формата на рулце, или нарязано на кръгчета.


2. Сварени яйца се разрязват на половинки, резват се и "дупетата", за да стоят като чашки. Жълтъците се смесват с майонеза, гъби, сол и черен пипер. С тази смес се пълнят "чашките".
Илиян Илиев™ - майстор
А как се варят яйцата за да остане жълтъка в средата?
pam4i - помощник
У дома сервирам в голямо плато. До ръба на чинията зелена салата листа в кръг.После ред краставички, ред домати "сливки", след това каквото има в хладилника или мазата: сиренца, кашкавал,пържени картофки, месца,яица, маслинки,въобще каквото ви се яде.Зимата обезателно и печена сланинка и праз.Всичко според сезона.
Слагате чинията по средата на масата и всеки си мези каквото иска и си пие каквото иска. Това е подходящо за всякакво пиене.И най-важното няма да капе, да чурка и да стават неприятни неща.
У дома се пие ракия, но само с домати не става нали?
Лятото сменям някои работи с рибка дребна препържена, нещо на скара и обезателно печен лук.
Като има приятна компания и весело настроение не се притеснявайте-всичко е вкусно. Оставете суетата. Отпуснете се и се веселете. Какво да си пожелае човек от това повече!!
  • 1
  • 2

Тема "Акъл за предястие?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: