Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
MASTER - специалист
Не събират бързо, защото дефакто вътре има обикновен сифон, само че входящия отвор за водата е мноооооого по голям.
Чаро - Акълия
Странно ми е :?

Обикновения, без удължението, по-бързо ли събира?

От година ползвам душ-канал и нямам никакви забележки!
Много добре си се справя!
Стелко - специалист
имам впредвид за областта на душа да не се разчита само на големината на сифона а и да се даде наклон , баня на хоризонт както предложиха колегите би могло да води до преливане на водата и тя да тръгне към спалнята :lol: случвало се е
Time2Burn - специалист
Стига сте говорили глупости, естествено че трябва наклон към сифона. СТъклото както се забелязва е на фугата между две плочки и там потъва така, че да позволява да се отвесира, след което се фугира(не се цапа със силикон както повечето колеги правят или са гледали по онези филмчета по нова и бтв...) Елементарно е направено и много е важно за да има ефект питата на душа да е във вертикално положение(както е на снимката) Общо взето тези вградени душове излизат скъпички... С обикновена слушалка няма начин да се получи желания ефект...
Стелко - специалист
колега силикона се изтегля във равна ,хубава фуга с подходящия инструмент а не се цапа, предимствата му са че е ЕЛАСТИЧЕН ,нещо което фугата не е ,а и тя по никакъв начин не залепва към стъклото което е много голям проблем ако стъклото е вкопано и е под ниво плочки
MASTER - специалист
Бе човека ти каза да не гледаш филми, а да фугираш стъклото :lol: :lol: :lol:

Значи знае нещо повече от нас, и от тези дето правят филмите.

И все пак - ако нямой някога му се наложи да го прави - в всички случаи да ползва силикон, но да се старае да не цапа с него, а да го ползва по предназначение.

Страхотни неща могат да станат с стъкло в банята, но освен познания се изисква и да се случи на малко по платежоспособен клиент.

Ако някой случи на таквиз, и да искат стъкларийки - да свирка, удоволствието ще е взаимно.
zmeios - специалист
Ха, да се опитам и аз да помогна.

Не съм слагал една плочка през живота си :) но по стечение на обстоятелствата, често отсядам в един хотел с такава баня.

Там цялата душ-зона е свалена със около сантиметър надолу спрямо останалата част от банята. Пода според мен (по спомени де, не съм мерил ;) ) е почти хоризонтален. Не седи никак грозно, напротив. Откъм "високата" част - където е тоалетната в модела на тази тема - стъклото е хванато някак си (лепено предполагам) към една лайсна; в "ниската" част има лайсни и на четирите стени. Не знам pvc ли са или метални (боядисани са)

Въпреки това, водата от душ зоната се оттича трудно! Не съм пробвал да мокря останалата част от помещението.

Думата ми е, внимавайте за функционалността, да не се окаже че имате вечно мокра баня, че язък за скъпия сифон тогава.
Time2Burn - специалист
Силикон при течаща вода са две абсолютно-несъвместими неща. Това е голяма грешка и аматьорско изпълнение, ама всеки си го прави кой как си иска.
Това че онези от церезит си рекламират силиконите със онези "филмчета" не означава че силикона е нещо водоустойчиво, или поне не и след втората година...
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 11:17 pm, променено общо 1 път.
XpacTa - специалист
Добре, а около сифона с какво се фугира? С фуга или със силикон?

Тема "Линеен сифон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: