• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
pipbel - майстор
Е аз примерно съм я дръпнал чертата така.
Ваната е висока 65 см и ръба и се пада да е около 1/3- 1/2 плочка под нивото на фриза.
emil_v r - майстор
За кабелът , знам още 33 начина без да къртиш много .

Имай в предвидд , че всяка къртена плочка ти дава шанс да скапеш три нейни съседки .
Шансът за провал на начинанието расте с къртенето в геометрична прогресия .
Затова или както ти казва Рулом , или къртиш само тази от която се показва кабелът.
В дзависимост от какво е стената правиш нещо като тунел дзад другите плочки надолу ,
(ако са тухли те си имат кухини ) и предпоследната я дупчиш косо и изподоиздошмугваш кабелът навън .
Както каза Н_А кабелът го сваляш верт. надолу , хоризонт. част я крие ваната и не се вижда .
pipbel - майстор
Мдааа
Има варианти. Мерси за идеите и на тримата. Може да се наложи да влезе в употреба някоя от тях. Засега има 2 други бани за ползване, така че ще му мислим към края на годината като му дойде реда.
При всички случаи първо ще се опитаме да издърпаме с брат ми по дълъг кабел през гофрата. Бая ме съмнява да е успешно това начинание понеже има поне 3 чупки, ама поне имам на кого да набивам канчето. :-D
Той настояваше да са кабелите навсякъде в гофри, та по лесно да се сменяли като се наложи.
Еми наложи се, ха сега да го видя. само да има късмет да не успее. :axe:
jakuzi - специалист
Само да ти припомня ако евентуално си пропуснал:нали не си забравил за ДТЗ на хидромасажната вана :? А дали няма да ти се наложи да променяш изводите за батерията защото стенна душ и стенна за вана са с различни позиции :cool:
pipbel - майстор
Ваната си е с вградена батерия и подвижен душ за свързване в комплект с меки връзки, а и имам други изводи в отсрещния край на стената, така че ВИК-то не е проблем в случая.
По напред бях споменал че всичко ми е на ДТЗ, с изключение на осветлението и климатиците.
Deo-x - специалист
Пипбел,санирате ли вече и ще постниш ли снимки да видим как е с напредъка
?Каза,че септември започва тази практика :) :wink:
pipbel - майстор
Пипбел,санирате ли вече и ще постниш ли снимки да видим как е с напредъка
Ша ша :)
Към 20 Септември я мятаме
tio - напреднал
pipbel ,каква ТИ смяташ да полагаш?
pipbel - майстор
EPS F Plus на Аустротерм 7 см (графитен, 20кг/м3 плътност) залепен с пяна СТ 84 на Церезит за хастарната ми мазилка , следва мрежа с шпакловка пак на Церезит.
Силиконова мазилка за финиш пак от тях. Може и на Деко че е малко по евтина (а съм чувал добри отзиви), ама нещо като че ли не ми се ще да меся много системите.

Целта ми е U от 0.27 W/m2K за северните стени (там вече имам 3 см фибран отвътре)и 0.35 за останалите.

Цялото "удоволствие" се очертава да излезе около 45-50 лв/м2 според зависи, ама по подробно ще стане ясно към края на Октомври.

А на цоклите - съм аз !
tio - напреднал
Благодаря pipbel, аз към 20.09 сащо ще полагам ТИ,с материали на Caparol,EPS F Dalmatina 8см,система Capatest излиза малко по-скъпо ,но се надявам да остана доволна.За цоклите какви смяташ да правиш?
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 45

Тема "Строителство - епизод 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: