• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mitko414 - специалист
Шунтирах го.
Тръгна, оставих го да работи 5 минути. Загря, сигурно около 60 градуса.
Явно е за боклука. Хубава работа вършеше, ама на всичко му идва времето.

@emil_v_r. Оказа се прав, предпазител от прегряване е. След като отписах моторчето, извърших аутопсия на елемента и така направих "диагнозата".

@Милен. Вентилатора е произведен в ГДР и затова е работил досега :) .
Иначе за протокола:
Werk Halle,
Typ2N611,
30W, 1100 U/min, 510 m3/h.

Благодаря на всички отзовали се.

Мисля, че темата се изчерпа. Модераторите да решат какво да я правят.
emil_v r - майстор
Ооу йе :-D
Йес !

Нали разбираш причината . Поради липсата на смазванье бронз. втулки се износват .
Роторът почва да трие нежно у статора и претоварва .
По закона на Мистер Пропър първо част от намотката изгаря и дава на късо, като предпазва предпазителя.
Следва ново по- мощно прегряване и предпазителя колкото и да мрази да гори, решава да изгори и той :-D
Милен - майстор
ГДР реликвата обяснява защо нищо не се намира за него освен това
http://www.kaufen.com/Preisvergleich/re ... auctions=1

Време е вече да си сложиш български

А защо не пробваш да му туриш един термопредпазител за 2 кинта например на 85оС и колкото изкара гадината.
mitko414 - специалист
Милене, ти ме уби. Вентилатора е точно като първия на линка, който даде, не мислех, че е възможно още да ги произвеждат. "Покойника" служи вярно повече 25 години, само с един лек ремонт от моя страна преди 2 години. Ако на някой му падне такъв, хич да не му мисли, веднага да си го купува.

@emil_v r. Стила ти на писане почти винаги предизвиква разтягане на лицевите ми мускули в хоризонтална посока и звуци, каращи домашните ми да се съмняват в психическото ми здраве.
Въпреки това (или освен това) са право в десятката.

Вече сложих един полски вентилатор, пак прозоречен тип, 200 м3/час, кат го включа и тоалетната дъска се вдига :) .

Лека вечер на всички.
LUSKO89 - напреднал
Такъв мотор съм виждал и разглобвал в един стар магнетофон,ако имаш нещо подобно провери.
  • 1
  • 2

Тема "Питанка за електромотор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: