• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
stereofonix - специалист
Здравейте колеги. Търся си електрожен за димашно любителско позлване и се чудя какво да си взема. Интересно ми е дали има колеги който са ползвали електожени на "ЕЛЖЕН" и какви им са впечатленията. Също така с радост ще приема всеки един съвет от вас за избор на електрожен

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

1. ЕЛЕКТРОЖЕН 160 А - 360 лв.

2. ЕЛЕКТРОЖЕН 180 А - 372 лв.

3. ЕЛЕКТРОЖЕН 200 А - 384 лв.

4. ЕЛЕКТРОЖЕН 250 А - 420 лв.
LazarGanev - "Велик майстор"
Имам такъв, дори усилен, специална поръчка, произвеждат се във Варна и са много добри - то аз лош български електрожен май не знам. Много малко е ползван, тъй като се наложи да се купува инвертор. Ако имаш интерес може се споразумеем за цена.
stereofonix - специалист
Колега кажи малко повече за това електроженче. Модел ампераж и т.н
stereofonix написа:
Колега кажи малко повече за това електроженче. Модел ампераж и т.н
Ами 250А е, кутията е подобна на втората, но е по-висок и по-тесен. Перфектно си работи, брат ми го поръча директно в цеха - казал им, че иска такъв, че да издържа цял ден работа на слънце, без да се притеснява човек, че ще загрее или изгори. За конструкции работи идеално, но започнахме тръбни инсталации - особено газови, а за това не става. Мога да го снимам утре.
stereofonix - специалист
Добре колега снимаи го и кажи някаква цена.
sek.1 - специалист
Колега като ще даваш пари по добре си вземи инверторен електрожен парите са почти същите а предимствата са много.
tonkata - специалист
sek.1 написа:
Колега като ще даваш пари по добре си вземи инверторен електрожен парите са почти същите а предимствата са много.
Парите са аха-аха двойни. Основното предимство е че е малък и лек инверторния, има и други де... Но за любителски при положение, че няма много да го разнася - елжена е идеален. Работил съм много с елжени и повечето са работили мн. добре. И аз като имам инверторен кво?- в цеха си работя с големия, а малкия го мъкна за монтажи.
sek.1 - специалист
Теглото е най малкото по важното е че на инверторите не им влияе колебанието на захранващата мрежа и можеш да работиш практически с всякъкви електроди. Миналата година купих за служебно едно Gismi 165 от Драгозов и направо се родих от повече от двайсет години за първи път не гася телевизорите на съседите на вилата и не ми горят бушоните. Иначе и аз в работата работя с Е 500 и чешка триодина. http://hitachi.bg/ViewProduct.aspx?id=632 това не е скъпо и Драгозов прави добри отстъпки за съфоромци (личен опит) а като параметри и функционалност е несравнимо.
Ето го. Специална поръчка, с усилена първична намотка и външни клеми за кабелите за масата и за ръчока, което го оскъпи с около 15%.
Цената ли...хм...мисля, че 300лв е справедлива цена.

Прикачен файл

Елжен.jpg
Това е.
Елжен.jpg (88 KиБ) Видяна 12377 пъти
filmatoplo - майстор
Тия марки са перфектни , моя стария е български с пвц кутия зелена вертикален 190 А май . Ако може да говори - по пакет електроди и повече на ден му заварям 2,5 мм .Ръкохватката накрая пари не се пипа - над 8 часа нон стоп работа .Сега съм с Фрониус - 2,5 кила тежи 110 А и заваря пак с 2,5 мм електроди - аз за покривите ми трябва щото е лек .Със стария за малко да паднем от един покрив , добре че се замота кабела и спря падането от 15 м височина . :) Българския и този модел на снимката работи и с 4 мм електроди .Имам и правен - такава хала не съм виждал -заваря и реже като плазма , ако ти залепне електрода светва червен и се стапя целия - 250-300 А без настройка - заваря електроди каквито имаш у вас :lol: Без електрожен в къщи е немислимо -щом си решил вземи си. Аз заварям ама баш майстора ми е друг - брат ми . В 8 ми клас завари един котел -още работи .
  • 1
  • 2

Тема "Някои да е работил с електрожен "ЕЛЖЕН"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: