Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zmeios - специалист
Сръчен ли си с поялника?

За мен оптималното решение на този въпрос е в източника изобщо да не усилваш сигнала. Окабеляваш като за стандартен линеен аудио вход (700 миливолта) между аудиото и всеки таван. После на всеки таван забождаш по един малък усилвател, има на китове такива, тръгват от раз и са със супер скромна цена. Ще трябва разбира се и захранвания.

За мен истинската драма в случая не е как да подадеш аудиото, а как да направиш индивидуално усилване и on/off за всяка стая поотделно. Немислимо е това да се контролира от хола - трябва панелче на стената (примерно) във съоветното помещение. Електриката в това панелче е около нулата, ама на дизайн как да се докара... не ми е ясно :(

Със сигурност зная, че каквото и да правиш в тоя смисъл, ще излезе скъпо ако е "човешко"

Срещал съм колеги, които се занимават с озвучаване на разни заведения в които има купчина отделни високоговорители. Като правило, бюджетното решение винаги се свежда до накачане на няколко говорителя последователно и успоредно, за да влезеш някак в омовата характеристика на усилвателя, а мощността се разпределя равномерно между колоните. Обаче тук няма как да стане индивидуалният "volume control". Но гледам че много се прави така - явно специализираните такива системи са скъпи.
niki_sap - специалист
Ако намериш нещо китайско - сподели моля те информация. Б§О системата към моято съм дал линк ще излезе поне колкото цената на апартамента, а не на ремонта :) - само едната от коносовидните колони е 10 000 евро.

По старите системи на фирмата бяха до колкото си спомням с управляващо тяло във всяка стая или точно с нещо като управление на климатик. Може би ако се навържат множество евтини "касетофона", на които им се подава сигнал от едно централно място?
rulom - модератор
Четох темата, ама все си мислех, че някой ще отговори вместо мен....досега такъв пост не видях :-D
Та значи, и аз слушам много и всякаква музика, имам пуснати кабели от РС-то в три стаи, ама някакси не ми се връзва една и съща музика да дрънка във всяка стая......гадно е като екстра, пък да не говорим че не мога да си избирам и реда на песните :-D
Цялостното озвучаване е за конферентни зали или за евтини хотелски стаи :-D
За вкъщи си избираш една стая и разполагаш нужните неща спрямо стаята, останалото е нещо което няма да се ползва повече от 2-3 пъти в годината.Ако е само да си слушаш радио си тури по едма "дръжчица" във всяка стая :wink: За по-качествен звук нямаш нито парите, нито идеите :wink:
bojkob - специалист
докато се ровех из нета намерих това:

http://www.hedaudio.com/bg/c/41-ateniuatori

което смятам е удачен вариант за моита идея!
Та значи, и аз слушам много и всякаква музика, имам пуснати кабели от РС-то в три стаи, ама някакси не ми се връзва една и съща музика да дрънка във всяка стая......гадно е като екстра, пък да не говорим че не мога да си избирам и реда на песните
мойта идея е сутрин като стана да си пусна музичка докато мина през банята, докато хапна нещо в кухнята докато се обличам и оправям за бачкане да си ми свири музика като фон!
А какво лошо има във всяка стая да свири едно и също (макар че и това не е точно така, може да се направи да си свири различно(http://www.hedaudio.com/bg/c/41-ateniua ... me-control) макар и да ми се струва безмислено!

Днес ще звънна да поразпитам и ще дам повече инфо!

Цялостното озвучаване е за конферентни зали или за евтини хотелски стаи

абсолютно съм съгласен с теб макар, че евтини хотелски стаи не е много точно казано защото и в 4 и 5 звездни хотели пак има такива неща!

Мен ми харесва идеята за озвучаването и мисля че намерих и начина така че почвам да деиствам :)
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Ако имаш все още интерес, мога да ти кажа как да слушаш 2 различни песни (радиа) в две от стаите (различно усилване и корекции), без никакви допълнителни неща.
Но може би вече си се справил.
bojkob - специалист
още не съм го почнал! Утре ще ходя да се консултирам в магазина от горния линк!

Все още приемам идей!
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Стая 1 - колоните на ляв канал (предни, задни)
Стая 2 - колоните на десен канал (предни, задни)
Пускаш два Winamp-a, Единия на ляв канал (настройки), Другия на десен канал (настройки).
Стая 1 - свири каквото си избрал на Winamp 1.
Стая 2 - свири каквото си избрал на Winamp 2.
3D Audio - OFF.
Недостатък управлението е от компа.
Допълнително усилване или намаляване - ако колонките са като за PC.
bojkob - специалист
добра идея, но не ми върши много работа!

Последното на което се спрях е:

Усилвател с атенюатори(така се наричат регулаторите на звука) във всяка стая (като още не съм решил има ли смисъл от възможност за различна музика в стаите) и по два говорителя на тавана!
edesign - специалист
горко им на съседите........
Няма да е зле скоро да има закон срещу "озвучаване на апартамента"
bojkob - специалист
това е музика за фон, а не за дъндания!

не че няма да влезнат и в тази си роля някои път

Тема "озвучаване на апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: