Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
adams - помощник
Благодаря на всички, които се включиха по моя въпрос :)
Купих си профил от Бестимекс и скоро всичко ще стане.
Благодаря пак и успех на всички!
ribnikolaevi - майстор
XpacTa написа:
Добре де - нали препоръчват по ъглите между стените и пода да се сложи силикон. Или примерно фугат между мивката и стената да се уплътни със силикон. И на двете места ще има директен контакт с водата. Какво правим в такъв случай?!?
Точно това и аз питам - какво се прави в такъв случай? Когато се издава обекта всичко изглежда ОК. Но след 1 година само вече нещата не са така лъскави, да не говорим след повече време. И какво се прави тогава?
Time2Burn - специалист
Зад мивката се слага силикон, който служи за залепване на мивката към плочките на стената. Силикона се слага преди монтажа на мивката. След монтажа - между мивката и стената се слага ФУГА, която и след 10 години ще изглежда така както и в момента на издаване. За силикона между стените на банята и пода - нямам думи. Това е абсолютна измишльотина прожектирана в предавания от типа "наш дом", служат за цел да рекламират и да продават залежалата стока, в случая - санитарен силикон. С риск да се повторя ще кажа че силикон в банята се ползва за залепване на мивка или тоал чиния, както и за заздравяване на някой аксесоар. Но не и на открито, камо ли под течаща вода. А на колегата с опита от цял свят желая успех, и дано се спре в някоя държавица и да организира труда си на местно ниво. Успех на всички!
MASTER - специалист
ribnikolaevi написа:
XpacTa написа:
Добре де - нали препоръчват по ъглите между стените и пода да се сложи силикон. Или примерно фугат между мивката и стената да се уплътни със силикон. И на двете места ще има директен контакт с водата. Какво правим в такъв случай?!?
Точно това и аз питам - какво се прави в такъв случай? Когато се издава обекта всичко изглежда ОК. Но след 1 година само вече нещата не са така лъскави, да не говорим след повече време. И какво се прави тогава?
Ако е мацано с силикон,сигурно ще изглежда така.

Ако силикона е поставен както трябва би трябвало да изглежда добре и след 5 години.

А дали силикона издържа на вода - не знам, нямам си на идея, обаче като знам що стъкла по 100 кг бройката съм закрепял само с силикон да висят на 40 метра над земята, където им влияе не само водата,но и сняг, и вятър, и УВ лъчи и в същото време си спя спокойно, значи би трябвало да държи пустия му слиликон, и да не става на дъвка. :-D

А за колегата, който се притеснява за организацията на труда ми, ще го успокоя че действам по въпроса :wink:

Тема "Линеен сифон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: