Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Еклектик - специалист
Сблъсквал ли се е някой с това недоразумение блок Терма Нова.Искам да регулирам нивото на водата в казанчето, но трябва да легна на пода, да развия болтовете пеперуди, да махна връзката за водата, да извадя казанчето, да развия долния фиксиращ пръстен, да кача поплавъка и всичко обратно. Браво на българската инженерна мисъл. Ще съм благодарен на всеки, който ми даде по-проста процедура. Просто капака на казанчето не може да се вдигне, поради "конструкционните" решения. Аз имам една идея, но е много радикална. Надявам се, че някои от форумците е решил проблема по най-баналния начин.
lenko71 - специалист
Разглобява се отгоре - от бутона на капака. Не знам точно как е при твоя модел но има два начина. При единия се вадят бутончетата и под тях има болт, при другия се развива периферията около бутончетата - представлява нещо като втулка с резба
Еклектик - специалист
Разгледах го много внимателно, когато го монтирах. По никакъв начин капачето не може да се отвие, това е отливка, която е по голяма от отверстието на капака, която е закачена неразглробяемо към проточната система вътре. Има две бутончита - едното за малко, друго за голямо източване на казанчето. Мислех че са на принципа на свинската опашка, но дори и да е така, не могат да се извадят, та след това да се вмъкнат обратно. Никакъв оборот не може да се направи с механизма за източване на водата. Разглобявал съв фотоапарат, заради повреден затвор, след това съм го слоглобявал и все още правя снимки с него. Моноблокът на Терма Нова е уникален. Питах в магазина, питах водопроводчици, това било принципа на монтажа - отдолу. Ами като е долепен до стената, бъркай като зомби в една пролука от 20 -15 см.
Е може и нещо да не съм видял, но доста се забавлявах, докато го сглобя. Ами ако протече?
bojkob - специалист
ей като се поразрових по-форума гледам много хора не са доволни от ФАЯНС Каспичан, а аз земах та и аз си купих същия като тебе модел ТЕРМА НОВА
Еклектик - специалист
Ще изчакам известно време да видя дали някой е намерил решение с горния капак на казанчето и ако никой не се е справил, ще споделя мнението си. Мисля, че конструктурите в Каспичан трябва да си хвърлят дипломите в дупката на моноблока. Нещо ми напомня филма Хлапето с Чаплин. Хлапето чупи прозорците, Чарли ходи след него и ги поправя. Колко души в България могат да се справят със системата в казанчето на моноблока, която ми прилича на междузвездна станция.
lenko71 - специалист
Натискаш бутона за 1/2 за да можеш да захванеш другия (по-големия) и го издърпваш. После и малкия бутон, след което развиваш болтчето. Моя моноблок е така. На Фаянс е но не знам точно модела.
Еклектик - специалист
Пробвал съм, не знам какъв ти е моноблока. И така не става.
chapara - майстор
Имам някакви съмнения относно невъзможността да се махне порцелановия капак,но не съм се сблъсквал с такъв моноблок.
Тогава демонтаж,регулиране и пак монтаж :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Еклектик, ако ти е възможно, дай снимка на капака с бутона. Нещо не мога да си го представя, а така не мога да спя...
chapara - майстор
Изображение

Те за този ли моноблок говориме?

Тема "Регулиране на нивото в моноблок Терма нова" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: