Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Еклектик - специалист
Да това е. И няма никакво пасване на матриците на тоалетната и казанчето. Или при мен се е случило така, което едва ли е вярно, но пеперудите на казанчето не могат да се затегнат до степен, че да не хлопа. Има разминаване в профилите на отливките.
В кашона няма инструкция за монтаж, само някакви идиотски реклами. Пък как се захваща за пода, мамата си трака. Ако не сложиш силикон, колкото и да ти е равен теракота дрънчи и се поклаща методично. Но въпросът е за махането на горния капак. Вярно, че само половин час опитвах да разгадая системата, но видях връзки, които не могат да се осъществят през дупката на капака.
Затова, моля всеки, който се е справил с тази операция, да сподели опита си.
chapara - майстор
Все пак,опита ли да извадиш бутоните и да видиш под тях дали няма един винт тип звезда,който се отвива и да махнеш целия порцеланов капак(така са на каспичанските моноблокове)?Както беше казал някой,натискаш голямия,вадиш малкия,после голямия?
Еклектик - специалист
Не е пред мен, на 200 км оттук е, но съм го пробвал това. Няма звезда, метализираната пластмаса е отливка с дължина 10-15 см. Малкият и големият бутон имат винтове от пластмаса, които стигат до някакъм безумно усложнен преливен механизъм. И вероятно прекалено лесен за скапване. Впрочем ака капачката можеше да се завърти и затегне, тя нямаще да има луфт 1-2 милиметра спрямо порцелана. Ако не намеря решение за разглобяване отгоре, имам 24 волтова машинка с различни прецизни накрайници, ще отнема от диаметъра на капачката по 0,5 мм / установих, че е достатъчно/ , ще полирам мястото на изрязването, и дори ще сложа уплътнителен пръстен, за да не хлопа. Какво друго. Или да напиша писмо до технологичния отдел на Фаянс Каспичан?
chapara - майстор
Еклектик написа:
Или да напиша писмо до технологичния отдел на Фаянс Каспичан?
Ми то и това е решение,след като няма довечера да го ремонтираш!
Еклектик - специалист
Между другото в офиса също има моноблок, ако нещо даде фира, развиваш ръчката, която се издърпва нагоре, вдигаш капака , закачаш пластмасарките и всичко по обратен ред. Не съм видял кой е производител, но не е умувал много над системата, направил го е просто.
Еклектик - специалист
Ама все още се надявам, че някой се е справил с тази Терма Нова - Рязането е най-лесно. Пък освен това ще остане част от окръжността и няма да е по-грозно. Ама този порцелан струва 300 кинта и какво, доправи си сам.
Последна промяна от Еклектик на ср сеп 02, 2009 1:27 pm, променено общо 1 път.
chapara - майстор
Еклектик написа:
Ама все още се надявам, че някой се е справил с тази Терма Нова - псевдоиталианскд недоразумение. Рязането е най-лесно. Пък освен това ще остане част от окръжността и няма да е по-грозно. Ама този порцелан струва 300 кинта и какво, доправи си сам.
:?
Еклектик - специалист
Ето монтаж на Казанче с долно подаване на водата
http://www.fayans.bg/files/custom/servi ... anvane.pdf
chapara - майстор
Е добре де на позиция 12 се вижда точно и ясно това което ти казах,че има винт под бутоните.Механизма си е като на всички каспичански :!: Ееееееееее :|
chapara - майстор
И малко корекция,щот се пообърках,първо вадиш голямия бутон,после малкия,те са на клик.

Тема "Регулиране на нивото в моноблок Терма нова" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: