Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Еклектик - специалист
Много съкратено я подкарах. Грешката е в десетичната запетая. Пада на напрежението е между 2,5 и 4 волта в зависимост от уреда. Между 2 и 4 киловата мощност. Бушоните отдавна съм решил да ги сменям, но три месеца чакам енергото да свали електромера на улицата.
Милен - майстор
4V пад при 4kW е добре - под 2% загуба на напрежение.
Еклектик - специалист
Нещо не ми вдъхват доверие нулевите шини, които видях в Нета. Месингов винт шестица с месингови шайби, добре оформени уши, яко затягане и контрагайка не е ли по-сигурно. Да стегна нулевия кабел с един болт 4, хайде, мога и да го мацна с малко подходящо лепило да не се саморазвива, но не ми вдъхва доверие. А може би не съм разгледал всички шини, които ги има на пазара. Засега само съм затегнал старата шина.
Милен - майстор
По сигурно е но е само една връзка и при проблем заминават всички.
PCL82 - майстор
Ако ползва месингови шпилки и има само два кръга т.е. 3 проводнина, със шилката е по-добре. Могат да се сложат гайки и шайби за всяко ухо по-отделно. Хем по-евтино, хем по-надежно.

Милене, като гледам формулите за импеданса и константата к, излиза че стопяем предпазител до 25А може да изключи при по-голям импеданс респективно по-малък ток на к.с. от автомат с крива С.

Това за мен е още един аргумент, че един фабричен добре затегнат стопяем предпазител е по-добро нещо от едно механично устройство с крива С и максимално 3 изключвания при к.с.

Тема "Потенциал на нулевия проводник спрямо водопровода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: