• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Ronin - специалист
jespy написа:
а и не само за любителите ;)

ZX7-200 китайски инвертор , НО: работи с електроди до 4.5мм,
ПВ60% при 200А, 100%при 156А. който не вярва, да провери на място, преди покупката :) 500лв :)

www.inverteh.com
8,5 кг...тежи....няма си куп неща (или никой не казва за тях) а и всеки инвертор от 150А нагоре работи с 4 мм. електрод....относно цената от 500 лв....е добра ако в нея влизат и кабелите ....инъче НЕ.....

п.с Досега не ми се е налагало да работя на повече от 115-120 А.........
sek.1 - специалист
Да споделя малко пресни впечатления от служебното ми GYSMI 165 (купено от Драгозов) http://hitachi.bg/ViewProduct.aspx?id=499 за една седмица интензивна работа на вилата (около кутия и половина електроди 2.5 и 3.25 мм базични) нито един изгорял бушон и въпреки постоянните колебания на тока машината работи прекрасно. За първи път от двайсет години не гася телевизорите на съседите като почна да заварявам аз работя а те вместо да ми вдигат скандали ми носят студена биричка . Определено ще си купувам такова
dragozow - майстор
Машинката е повече от прилична, и аз съм горил електроди с нея.
drill-bg - помощник
dragozow написа:
Машинката е повече от прилична, и аз съм горил електроди с нея.
Относно инверторните електрожени на Gysmi - Gys 165 и Gys195 трябва да се отбележат следните неща:
1) И двата модела са за оптимална работа при 20 градуса по Целзий! Тоест не са за професионални цели (при 40 C). Освен през есента, зимата и пролетта. Не, че няма да работят през лятото, но цикъла на работа би следвало да е доста кратък, а почивките по-дълги!
2) В крайна сметка, като се изтеглят pdf-брошурите (от най-долната лента-таблица), става ясно, че при 40 С, Gys 195 има d.c. = 28 % за I = 120 A. Значи би трябвало да се справя с 3,25 mm електроди! Обаче Gys 165 при 40 С има d.c. = 19 % за I = 90 A – и ще се поозорва значително при по-високи температури!
3) Този Gys 195 само при TIG LIFT ARC (190A) ползва тези 190 А (съгласно производствената инструкция). Иначе за ММА е при реални 160 А достатъчни за 4 mm електроди, но при t=20 C.
В крайна сметка практиката на различните потребители ще покаже надеждността на тези модели.
Лично аз ги видях и двата, но се въздържам от каквито и да е коментарии – понеже гледането, не е като да си работил едно 2-3 месеца особено през лятото.
sek.1 - специалист
Това лято в най голямите жеги за една седмица изгорих с Gismi 165 две кутии електроди основно 3.25 базични и нямаше никъкви грижи единствено съм спазвал около 20 секунди пауза между електродите. Машината я имаме (служебна) около година и мога да кажа за нея само хубави неща определено си заслужава парите въпрос на време е да си купя лична такава.
dragozow - майстор
Вземи електроди и ела да пробваш и двата. На мен повече ми допада като работа 165. Всички параметри са при идеални условия. Аз съм правил опит като горя няколко електрода 4 мм един след друг да видя ще изключи ли. Пробвал съм ги и на генератор в реални условия. Иначе имам и със 100% ПВ ама цената е друга:
http://hitachi.bg/ViewProduct.aspx?id=703
Фирмата която е изпълнител на втория Дунав мост има няколко такива от мен.
drill-bg - помощник
Dragozka :-D! Я кажи колко са дълги захранващите кабели на Гизмитата? Имат ли по 3 метра, защото не можах да разбера тази важна подробност?
А пък за това което казваш няма да споря я. Явно е, че си имаш поглед над техниката. Вероятно бачка безаварийно като не се озорва. Пък и надявам се ако има някакви проблеми да има сервизи и части на прилични цени.
drill-bg - помощник
Ако се гледа предназначение, надеждност, цена и качество тези хора от Казанлък ( http://viki-b.my.contact.bg/invertrer.html ) наистина много ама много добре се справят. И класификацията им хоби, стандарт и професионал е много удачна.
Може би на Gys 165 сериозен конкурент (в стандартния клас) се явява заваръчен апарат инверторен СТАНДАРТ 170T ( http://www.intertechnic.net/product_det ... c7&id=2014 ).
dragozow - майстор
drill-bg написа:
Dragozka :-D! Я кажи колко са дълги захранващите кабели на Гизмитата? Имат ли по 3 метра, защото не можах да разбера тази важна подробност?
А пък за това което казваш няма да споря я. Явно е, че си имаш поглед над техниката. Вероятно бачка безаварийно като не се озорва. Пък и надявам се ако има някакви проблеми да има сервизи и части на прилични цени.
По-малко от 3 метра са, не съм сигурен колко точно. Мога да ти направя кабели всякакви.
Ако се гледа предназначение, надеждност, цена и качество тези хора от Казанлък ( http://viki-b.my.contact.bg/invertrer.html ) наистина много ама много добре се справят. И класификацията им хоби, стандарт и професионал е много удачна.
Може би на Gys 165 сериозен конкурент (в стандартния клас) се явява заваръчен апарат инверторен СТАНДАРТ 170T ( http://www.intertechnic.net/product_det ... c7&id=2014 ).
Аз продавам професионалната серия. Хоби и Стандарт са си китайски. Виж професионалните са друга работа, направени са така че ремонта да е евтин. Някои имат ПВ 100%. Сега имат и аргонова серия.
drill-bg - помощник
По-малко от 3 метра са, не съм сигурен колко точно. Мога да ти направя кабели всякакви.
Всъщност не за захранващите кабели исках да питам (там има богат избор, пък и да са къси има разклонители), ами за масата и за електродния държач. Защото точно за тях ако се направят удължения, се нарушава работата на инвертора. Но пък ако са много къси вероятността от запрашаване и замърсяване на машината е по-голяма. Разбрах, че на Телвините кабелът за маса е едва 1,5 m - което е крайно неприемливо. Факт е, че доста професионални инверторни електрожени се хвалят че могат да ползват без проблеми дължина на работните кабели (анод/катод) до 100 m. При Гизмитата как е?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 59

Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: