Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sasooooooooo - "специалист"
... или гипс картон :-D
8180 - майстор
Ру, :prost:
Звучи логично, само дето не знаех, че си горят "на общо основание", мамка им.
Негорящи има ли - тип, цена? Аз нали за дървена къща мечтая.
Той проектанта трябва да го съобрази, ама за контрол.
Пък и ако не е много солено, може да си струва сигурността и другаде.

Еклектик, да ма прощаваш за спама - не е голям, май... :)
rulom - модератор
sasooooooooo, (копирах го и ми излязоха оооо-тата :-D ), за гипсокартон и/или други открити конструкции, само СВТ.
Иначе полагането на мостови в гофре и замазване, е неудобно, понеже след първата "чупка" на някакъв ъгъл и кабела не подлежи на подмяна.
Няма начин да изтеглиш мостови през каквато и да е гофрирана тръба :wink: .......макар, че при добро оразмеряване на кабели и електроуреди, на практика няма да се наложи никакво подменяне в близките 80-100 год. :cool:

П.П. 8180, негорящи са силиконовите, ама чак такова презапасяване не е нужно.Ползвай СВТ, сметни си уредите и предпазителите и си на 6.Като стигнеш до инсталация, питай ще ти помогнем :)
Милен - майстор
Има един куп неразпространяващи горенето, негорящи и други подобни кабели на доста солени цени :cool:
hygro - майстор
lubomirlz написа:
И аз имам някакъв спомен, че по мостчето се подържа горенето
Наблюдавал съм явлението с очите си и то при кабел окачен във въздуха - гори като бикфордов шнур.
sasooooooooo - "специалист"
A ako ГК е лепен, а отзад е Итонг?
При нашите чертежи се допуска такова изпълнение, стига през кабела да не минава нищо - само с чопове и стяжки.
Еклектик - специалист
Вижте, мостовия кабел предназначен за бойлера, който смених с СВТ е 4 кв. И понеже не ми се изхвърля, искам да подменя един стар кабел в мазето. Тези 4 кв ще захранват само две крушки - 21 плюс 11 /енергоспестяващи/ и един вентилатор 35 вата. Егати консумацията. Имам монтажни скоби имам и канал. Мазето е сухо и предпочитам кабела да го сложа във външен канал, да не грози чак толкова като бункер. Кое, ще подпали мостчето при тази консумация, бе хора.
rulom - модератор
Що не каза отначало за какво става въпрос. :-D
По принцип може, сложи си някакъв слаб предпазител, 6, 10 А.
Не слагай каналите и кабела по дървени части, използвай стените.
Хубаво е при полагане на кабела да го усучеш малко.
Успех !
Еклектик - специалист
Това за усукването ме изненадва. Аз по принцип като слагам мостов кабел гледам да е симетричен и жилата да са максимално раздалечени, колкото позволява мостчето. Кое налага усукването.
Последна промяна от Еклектик на чет сеп 03, 2009 9:43 am, променено общо 1 път.
rulom - модератор
Ха ха, адреса си го виждаш само ти, такава е програмата :wink:
А усукването е за всеки случай, ако нещо не дай си боже стане да даде на късо, а не да гори, иначе при полагане в стена трябва да е прав кабела без усукване :wink:

Тема "Мостов кабел в канал или тръба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: