Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Еклектик - специалист
Ще се възползвам от съвета за усукването, ама при разчетен правилно предпазител не знам кое може да повиши температурата до 70 градуса. Благодаря за съвета, а за IP не знаех че само аз го виждам. Интересно ми е като проверявам форума на места с безжичен интернет чрез PSP какво засичаш, IP на рутера ли. На много места има безплатен интернет.
rulom - модератор
Обикновено кабелите почват да горят от фасунга, бакелитена, със 100 или 150 W крушка.Може и да се запали без да дава на късо.
А за PSP-то не знам, като се логнеш през WI_FI влез пак тук и виж какво ти пише :wink:
Еклектик - специалист
Нямам такива крушки, попаднах на едни много качествени енергоспестяващи с цветна температура 2700 келвина. А по принцип като съм слагал 100 или 150 ватови крушки, използвам порцеланови фасунги. То пак не е голяма застраховка, ама нищо не съм палил досега.
Еклектик - специалист
Тук в Банишора не мога да се логна всичко е с пароли, но на Централна гара има свободна зона и довечера като се прибирам ще проверя.
Милен - майстор
Защо ще погребваш 4кв. кабел за няколко лампи, освен ако не е с переспектива за нещо по сериозно. Ако ще е само за лампите пусни си нещо по 1.5 кв а мостовака си го остави, може да му излезне по подходящо приложение.

А колкото до горенето на кабели съм виждал гъвкаво единично жило 2.5 кв. как изгаря за отрицателно време. Изолацията му просто се разтече и остана почти оголено. Жилото беше заземителен проводник на пернишки електрожен 500А, ефекта се получи при късо съединение в намотката към магнитопровода.
bojkob - специалист
е добре, аз си пуснах СТВ 2x4кв. в окачениа таван без тръби и замазвания за бойлера, които още не съм купил, но съм решил да е с балон 3 киловата! Та въпроса ми е кво да го правя тоя кабел да го сменям или няма проблем, като на него е вързан само бойлера и е на отделен предпазител?
Еклектик - специалист
Би трябвало да вземеш трижилен кабел. Единия ще ти трябва да го използващ като защитен. Двайсет години съм ползвам двужилен за бойлера, като съм го занулявал, ама водопровода беше метален. Сега тези нови тръби от полипропилен или нещо такова са коварно нещо. Една разхлабване на нулата и лек гърч. Ако имаш възможност сменяй кабела с трижилен, дори да е 2,5 кв, и връзвай защитния от заземителната клема на бойлера директно към нулата на таблото без да го прекъсваш никъде.
А до Милен, все нещо ще включа в тези 4 кв. Повече от 2 кВ няма да го натоваря. И ще го дръпна по стената с монтажни скоби. Стената е измазана с хоросан. И какво да го правя този мостов кабел, ако не го ползвам за нещо, да го навия на руло и да го хвърля в някой ъгъл. А впрочем ако го вържа паралелно, няма ли да е годен за заземител, става 8 квадрата?
bojkob - специалист
еееее ще се поизмъча малко, но ще го сменям докато е време!
Мерси за инфото!
rulom - модератор
bojkob написа:
еееее ще се поизмъча малко, но ще го сменям докато е време!
Мерси за инфото!
Не се мъчи да сменяш.Пусни си още едно единично жило и готово.
bojkob - специалист
е по лесно ми е да го сменя, че чат от тавана вече е готов!
ще издърпам новия кабел чрез стария или поне това си мисля че ще стане най-лесно

Тема "Мостов кабел в канал или тръба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: