• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
Напишете въпрос свързан със санирането.
Колежке, въпросните дупчици на дистанционера присъстват и при стандартните (с въздух) стъклопакети. Ролята им е да може през тях насипания в дистанционера силикагел да поеме остатъчната влага, която нормално присъства във въздуха в момента на херметизиране на стъклопакета. При пакетите пълни с аргон имаедин друг специфичен вентил, но наличието му пак не е гаранция какво има между стъклата.[/quote]

Нямам предвид стандартните дупки, които са си част от дистанционера, а допълнителни дупчици, през които е вкаран аргона. И да - не е гаранция че вътре има аргон :wink:
Последна промяна от ТАТЯНА_77 на вт яну 23, 2007 9:58 pm, променено общо 1 път.
frank - помощник
Е да де,ДУПКИТЕ се виждат ама аргона НЕ.Щом е мокро значи е чисто.Да ама НЕ :cool:
Nachinaesht - помощник
Аз когато питах във фирмите за ка-стъкло и аргон на повече от едно място ми казаха, че той се изпарявал след извесно време и пак трябвало да се пълни стъклопъкета.
Последна промяна от Nachinaesht на съб фев 03, 2007 11:21 am, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
Той не се изпарява, защото е херметично затворен. Присъствието на вентил обаче не гарантира 100 %, че няма да изпусне. По същата причина понякога се налага да си донапомпваме гумите, нали?
Последна промяна от velsi на чет яну 25, 2007 5:50 pm, променено общо 1 път.
frank - помощник
Не съм много съгласен с това.Въздуха в гумите на колата е под налягане ,а аргона в пакета не.Все едно да ти се "изпари" въздуха от празен буркан.Такова нещо е възможно само ако го поставиш вув вакуум.
kireto1 - специалист
Направих едни малки проучвания за метода на "запалката"и установих;
Според мен цвета на втория пламък се вижда РАЗЛИЧЕН НО САМО ПОД СТРОГО ОПРЕДЕЛЕН ЪГЪЛ
От различен ъгъл изглежда различен.И син ,и червеникав ,и еднакъв с предния.
Нека всеки който реши да провери стъклото си с запалка добре да огледа пламъка от всички ъгли

Pile написа:
Сега чакам да дойдат от с уред да мерят, защото не вярват на метода със запалката. Обещаха, че ако не е К - ще го сменят, но да видим... Ще пиша като има резултат ,а става въпрос за цяла къща на 2 етажа.
Колега какво стана с твоето К стъкло :?:
Pile - помощник
Най учтиво ме помолиха да изчакам до средата на февруари за да си купят уред за мерене на стъклопакети. Ще ги изчакам - няма накъде да мърдам и ще видим какво ще стане. Лошото е, че аз не знам какво трябва да показва този уред и може пак да ме метнат. Ако някой знае моля да каже!
velsi - Почетен майстор
Сефте чувам за такъв уред, но това ми дава повод да си мисля, че след като покритието на стъклото е метално и електропроводимо (вече съм доказал това в тази тема) би могло да се хване наличието му с подходящ и с достатъчна чувствителност металдетектор. Да се внимава само за металния екран в ПВЦ провила, металните елементи от обкова и алуминиевия дистанционер в стъклопакета. Ако някой има достъп до подходящ такъв уред нека да направи експеримент и да сподели резултата.
Pile - помощник
Със сигурност има такъв уред. Всяка уважаваща себе си фирма за производство на стъклопакети го има. С такъв уред мерят стъклопакетите и от банките, които дават кредити за енергийна ефективност.
kireto1 - специалист
Pile написа:
Със сигурност има такъв уред. Всяка уважаваща себе си фирма за производство
на стъклопакети го има. С такъв уред мерят стъклопакетите и от банките, които дават
кредити за енергийна ефективност.
Аз не съм много запознат с кредитите за енергиина ефективност но предполагам че те
мерят стъклото във фирмата която го произвежда.И ти като си покажеш фактурата
от коя фирма си го поръчал те правят едно бързо сравнение и се вижда че тази фирма
продава К стъкла.А на тебе ти е К ,само по фактура.

Това е лично мое мнение
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Тема "КА-стъкло .....дрън дрън" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: