Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Еклектик - специалист
Така е, ама нещо нестабилно ми се виждаше всичко и не посмях да напъна с тънка отвертка да измъкна големия бутон. А и като я няма инструкцията в кашона как да се сетя, че се измъква по този начин. Резбата е почти до бутона, пък и няма добър визуален контакт. Е, да съм се сетил да търся инструкцията в завода, вместо да отварям тема. Но поне някои друг ще се възползва от линка.
chapara - майстор
Еклектик написа:
Така е, ама нещо нестабилно ми се виждаше всичко и не посмях да напъна с тънка отвертка да измъкна големия бутон. А и като я няма инструкцията в кашона как да се сетя, че се измъква по този начин. Резбата е почти до бутона, пък и няма добър визуален контакт. Е, да съм се сетил да търся инструкцията в завода, вместо да отварям тема. Но поне някои друг ще се възползва от линка.
Разбира се дискусията има полза.
В началото ме озадачи,но явно всичките им модели при бутона са еднакви,а аз просто такъв до сега не съм монтирал :wink: :roll: :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Е, аз пък сега в ПРАКТИКЕР... та, точно, натискаш бутона, вадиш другия и ... даже снимах :-)
Много се забавлявам в този магазин.
Еклектик - специалист
Е, явно при мен е кликването е било по натегнато, защо употребих доста усилие, ама не сполучих. Това му е хубавото на форума, че и подобни баналности намират решение.
velev-klima - специалист
А дали са заводски регулирани нивата за 3 литра и 6 литра или трябва да си ги нагласявам?
Чесно казано и аз се пулих със сгобяването на механизма на това казанче а това че има луфт към плочките го реших с подлагането на гума от уплатнение. Даже сега като гледам схeмата си мисля че тия шпилки с резбата не съм ги навивал ами ги боднах в дупките защото иначе не влезнаха с резбата. Оф ще го разглобя утре да разбера грешката че още няма вода в апартамента и не е пробвано.
Последна промяна от velev-klima на съб сеп 05, 2009 7:43 pm, променено общо 1 път.
Еклектик - специалист
При мен поплавъкът беше сложен на минималното количество. А на моноблокът действително трябва да се сложи някакво уплътнение, щото така се клати, че рано или късно може да се пукне порцелана. Много идиотски се разглобява казанчето, но според схемата на пидиефа, можеш да се ориентъраш с колко литра да го напълниш, т.е. докъде да сложиш поплавъка.
velev-klima - специалист
Не разбрах дали се настройва само максималнната стойност или се настройва и икономичния режим. Имам в моя апартамент полско казанче много е удобно и за разглобяване и за настройка ама българския инженерен гений си казва думата.
Еклектик - специалист
Попплавъкът може да се регулира от минимално до максимално - 6 л , запълване на казанчето. Икономичният режим ползвай, като натискаш малкия кръгъл бутон върху капака, тогава пуска само 3 л.
Не съм пробвал да свалям поплавъкът, но смятам че 3 и 6 л не са изключителен разход. Старото ми стенно казанче събира 8 л.

Тема "Регулиране на нивото в моноблок Терма нова" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: