• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
detronik - специалист
Става дума за тавана на банята де :) да не помисли някой че цялата баня е с фасаген :)
Еклектик - специалист
Ако първата мазилка е постна и искаш да боядисаш с фасаген, първо грундирай с боро, защото ще падат люспи като юфка
dito - специалист
Фасагенът излъчвал в малки количества някакви вредни вещества и затова не бил подходящ за вътрешни помещения. Звучи ми достоверно, защото в противен случай всеки би го използвал за вътрешно боядисване, като се има предвид колко по-здрав и водоустойчив е.
silllveto - Майсторица
Виждала съм как "цъфти" фасаген в банята. Не е за вътре, щото не диша.
Еклектик - специалист
Щом има съмнения за нещо токсично, не го слагай в баня. Има други акрилни миещи се бои, но и те изискват първо борогрунд. Не си спомням марката, продават се навсякъде. С такава боя боядисах кухнята, стените дишат, няма конденз и лющене. Утре мога да ти кажа марката, защото съм запазил кутията с част от боята. Но до утре все ще се намери някой, който зное за каква боя става дума. Не е точно латекс.
Еклектик - специалист
Това е марката на боята и спесификацията и:

Мефисто ЕN 13 300

Предназначение: Ново боядисване и възстановяване, вътрешно боядисване на стени и тавани в закрити помещения.

Характеристики: екологично чист продукт - не съдържа летливи органични компоненти, бързо съхнене, слаба миризма, отлична покривност, отлична белота на покритията и много добра устойчивост към пожълтяване.

Технически данни:
-средства за нанасяне Валяк, четка, безвъздушен или въздушен пистолет
-разход 8 m2/L за 1 слой
-съхнене/ ~ 20°C и 65% H.R. Въздушно. Сухо на пипане - 15 min;
-пълно изсъхване - 3-4 часа.
-разфасовки - опаковки от полипропилен с нето тегло: 25 kg, 15 kg, 5 kg.
-цвят - бяла
-разредител - вода
-препоръчителен брой слоеве 1

http://www.biznesa.com/modules/icontent ... p?page=244
dito - специалист
Боядисвал съм с Мефисто и въпреки подозрително ниската и цена, не е лоша. Но не става за стени, защото не се мие.
Еклектик - специалист
По принцип смятям че от стени трябва да се мият само петна, а не цялата площ. Важно е боята да не пожълтява и да диша. Но ти най-добре знаеш какво търсиш. Аз никога не бих се наел да мия мазилка, след като с валяк и боя мога да постигна по-добър ефект.
  • 1
  • 2

Тема "Как да избеля остаряла пръскана мазилка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: