Мечтата на всяка домакиня
babayaga83 - напреднал
Искам да направя изравнителна подова замаска на апартамента и ме интересува с какво мога да я направя и каква е технологията . Може ли да се направи с СМ 11 като се направи по рядко за да се разтила и ако може точно какво съотношение трябва са е лепилото към водата.
Благодаря Ви предварително
masterval - майстор
Аз съм го правил, тоест - може... Но дали бива така, кой да ти каже?
Само дето взех най-най-евтиното лепило, след това застлах с полиетилен (трябваше да се работи върху под след изваждането на прогнил паркет и отдолу имаше 10 см пръст, сгур, и пр.), сложих мрежа за подове и залях с лепило малко по-гъсто от боза. След два дена повторих,, след това налепих гранитогрес. Мисля че стана бързо и сравн. по-евтино.
solo5 - майстор
на това старите майстори съм чувал да му казват циментово мляко :-D
забърква се чорба от цимент (или някакво лепило) и вода и после се изсипва кофата и се подкарва с метлата или мистрията :lol:
целта му е да попълни грапавините на замазката и да стане по-гладко
това упражнение се прави върху готовата замазка, но не може да ти даде устойчивост на старата и потрошена от времето замазка
babayaga83 - напреднал
И аз си го представях някакси тъка но небях сигурен , а относно замаската , тя е нова защото апартамента е нов и на вид е здрава ама колко незнам и идеата ми е само да я изравня и нивелирам да е готова за плочки или дюшеме взависимост от стайте.
solo5 - майстор
има ли наклон замазката ти
ако само искаш да я изгладиш няма никакъв смисъм да го правиш
за плочките така или иначе ще имаш 1-2см дебелина на лепилото и можеш да изправяш на място
за дюшеме също, така или иначе ще го хванеш най-вероятно върху OSB
babayaga83 - напреднал
Ами мисля че нямя наклон , Ще проверя
solo5 - майстор
щом няма наклон слагай си плочките и не си усложнявай живота :roll:

Тема "Подова замаска , как и с какво ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: