• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
bobykafe - специалист
Започваме с компютъра- той трябва да има TV-Out Изображение

Там се включва кабел за видеосигнала, а звука се взима от звуковата карта. Сигнала влиза в AV входа на видеото. Видеото е превключено на този вход, антената /или кабелната/ си влиза в TV-In, кабела, обикалящ у вас се включва в TV-Out.
Харалампи - специалист
Къде се търси сигнала от видеото? Трябва ли да се настройва честотата на изхода от него на празна (без програма от кабелната) честота?
bobykafe - специалист
Ох пусти мързел, че много си претупах отговора... ама требе някой да ме :stock2:
Това даже е първото, което се прави. Пускаш си видеокасета и си намираш сигнала от видеото като обикновена телевизия. Ако се смесва с някоя от кабеларката- повечето видеота имат врътка отзад, с която сигнала се премества на друга честота.
Когато се получи добър сигнал, превключваш видеото на AV вход, където вече си включил видеосигнала от TV-out и на аудио- звука от звуковата карта /където обикновено се включват колонките/. Неприятен проблем се получава понякога, ако решиш да се изтарикатиш и използваш втория изход за звук /при звукови карти с 4 и повече канала/- имаш звук от филма, но от Youtube примерно- не.
Друг тънък момент са именно различните стандарти на TV-out- твърде е вероятно да нямаш работещ кабел за този изход. Възможни ефекти- липса на сигнал или черно- бял такъв. В този случай търсиш подходящ кабел за твоя изход на видеокартата.
ВНИМАНИЕ: Твърде често сигнала на кабеларката е "офазен" и при включване на компютърния изход, той изгаря. Кабела за връзка между компа и другите устройства се включва при ИЗКЛЮЧЕН кабел от кабелната и ИЗКЛЮЧЕНИ кабели на TV и видео :!: Проблема според моите наблюдения е от спецификата на т.нар. "чинчове" използвани за връзка към ТВ или друга техника- при тях най- често се включва активния сигнал /центъра на чинча/ преди масата.
bager - специалист
Ако има къде да държиш видеото не го изхвърляй. Винаги може да ти дойде някоя идея за нещо свързано с него. Механиката ако му е здрава, може да се използва за какво ли не.
Идва ми на ум едно изобретенийце за вграждане на антирадар в колата, примерно. Да не ти седи на таблото постоянно, а да се прибира.
Виж едно клипче какво направих с т.нар. "шейна" от DVD palyer:
http://www.youtube.com/watch?v=aD2ZSsoeuAI
chapara - майстор
bager написа:
Ако има къде да държиш видеото не го изхвърляй. Винаги може да ти дойде някоя идея за нещо свързано с него. Механиката ако му е здрава, може да се използва за какво ли не.
Идва ми на ум едно изобретенийце за вграждане на антирадар в колата, примерно. Да не ти седи на таблото постоянно, а да се прибира.
Батка ,ти ме закла,евала :shock:
elenkov - напреднал
bager написа:
Багер, ти ми извади очите ! :) Ще доида на срещите на клуба специално заради теб.

Поздрави
Еленков
Krelion - специалист
bager, ти изби рибата :-D
Трифонов пасти да яде!
naB4o - специалист
Master_Kenobi написа:
Нокия с дръжка за носене и разгъваема антена. :lol:
Искаш да кажеш въдица :P
А иначе за изобретението на багера - 1 път е :)
А сега по темата: Това видео може да се използва за много неща, никога не знаеш какъв чарк ще ти потрябва, и че може да го има и в него. Слагаш го в килера или мазата, и за "зимнини" :)
  • 1
  • 2

Тема "Какво да го правя старото видео Hyundai ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: