Връзката между 2 свята
EmoZ - специалист
Bossy написа:
и това го мислихме, обаче външната блиндирана врата как ще се подреже :)

а и плочките в/у кривата мозайка няма ли да се напукат? направи ми впечатление, преди да махнем старите плочки, че на места се бяха счупили..
Два варианта:

1. Крътваш целата замазка на богато, перкаш нова на необходимото ниво и си в джаза;
2. Солид 55 са читави (и мойта е такваз от дебелите с падащ праг, IPS и още некакви убости), обади им се и 'ше ти кажат дали въобще може да се кръцне лекинко - нема начин да не може вратите се разглобяват - въпроса е колко струва тая работа.

Успех.
dito - специалист
На Солид55 се разглобяват, или поне на повечето модели, които съм им разглеждал. Отстрани има алуминиев профил, който е хванат с винтове и след като се махне той, могат да се свалят и двете лицеви плоскости, съответно и да се резнат, също и долната летва от рамката на крилото. Проблем по-скоро може да бъде това, че заключването е многоточково и долу минава метално лостче, което влиза в пода. Не зная долу как е положението и дали няма нещо метално около леглото на това лостче.
А ако е с падащ праг като на ЕмоЗ или нещо подобно... най-добре просто ги питай за твоя модел как стои въпросът :)

А защо просто не изкъртиш само гърбицата на мозайката? Не ти трябва никаква замазка, прсто шприцваш или грундираш изкъртеното и лепиш. Ако майсторът мрънка, гони го. Не може винаги да е идеално равна замазка и да се лепи на гребен като бисквити по бисквитена торта... че и за 30 лева квадрата айсиктир :-D
piron45 - майстор
Ей хора не карайте човека да си потроши вратата.
Колега на твое място отдавна да съм изкъртил тъпата мозайка или най малко бабуната. Още повече доколкото знам гладката мозайка не е най добрата основа за плочки. Ако майстора не знае какво да прави - какъв е тогава тоя майстор, или просто не му знаеш името та му викаш така :?
dito - специалист
piron45 написа:
Колега на твое място отдавна да съм изкъртил тъпата мозайка или най малко бабуната... :?
Да бе, определено и аз мисля, че ако бабуната не е голяма по площ, е по-добрият вариант. Защото мозайката се кърти трудно :igitt: ама и цената на вратичките започва от 3-4 китайски и нагоре.
EmoZ - специалист
piron45 написа:
Колега на твое място отдавна да съм изкъртил тъпата мозайка или най малко бабуната. Още повече доколкото знам гладката мозайка не е най добрата основа за плочки. Ако майстора не знае какво да прави - какъв е тогава тоя майстор, или просто не му знаеш името та му викаш така :?
Абе к'во потрошаване, бе човек, обажда се в Солид и ги пита кога 'ше стане, той само плаща - това е!

Тема "Мозайка в антре, проблем.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: