Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
babati - специалист
Здравейте. Става въпрос за топлоизолация. Искам да разбера дали майсторът ми ме "мота". Дотук е изразходвал 26 торби теракол (25 кг едната) за около 80 квадрата, и то само за да налепи стиропора. Използва техниката с кюфтетата и на места разстоянието между стената и стиропора е 2-3 см. Казва, че стените са криви. Нормално ли e разходът да е такъв според вас?

Благодаря ви много!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
По бабешката
Представи си дебелината на торбата с теракол
Представи си и площта на торбата, а сега си представи на колко 'филийки" да я нацепиш, з ада имаш дебелината на кюфте...3-4. И понеже това в торбата е рехаво, а като го забъркаш въпреки прибавената вода, обемът се намаля... Сметката е вярна.
А ти как си представяш да те менти майстора? Носи си теракол завкъщи ли?
stenmark - специалист
babati написа:
Здравейте. Става въпрос за топлоизолация. Искам да разбера дали майсторът ми ме "мота". Дотук е изразходвал 26 торби теракол (25 кг едната) за около 80 квадрата, и то само за да налепи стиропора. Използва техниката с кюфтетата и на места разстоянието между стената и стиропора е 2-3 см. Казва, че стените са криви. Нормално ли e разходът да е такъв според вас?

Благодаря ви много!
По принцип разходната норма е около 4кг/кв. но при теб казваш,че е криво 2,3 см?На торбата има разходната норма,но тя при права стена затова удвои и ще сметнеш/2,3см не е много криво щом не подлагал с 2 или 3см/
dito - специалист
Съвсем груби сметки: 26*25/80=около 8 кг на квадрат - около 4 литра като обем = непрекъснат пласт от 4 мм. Все едно е лепено на гребен със зъб 8 мм.
На мен ми звучи съвсем разумно. Особено като виждам при моя ремонт как хвърчат материалите...

П.П. Ако послушаш Стенмарк като ти каза да удвоиш заради кривините, получаваш точно 8 кг/м2, колкото ти е действителния разход :tick:
babati - специалист
Мерси много:D Стана ясно вече. Не съм се занимавал с тия неща, а и нямам възможност да съм на обекта постоянно и да гледам какво става. Исках да съм сигурен, защото чевекът не е от най-точните. Лека вечер на всички!!

Тема "Какъв горе-долу е разходът на теракол?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: