Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
PIS
Здравейте!Искам да споделя една моя идея за облепяне на вратички на бели кухненски шкафове (много стари на около 25 години са).Дали ще е практично и удачно да ги облепя с тапет и да лакирам тапета с лак за да се запази.Моля за вашите мнения по въпроса.Дали ще издържи тоя тапет на почистване ?На тоя етап нямам финансова възможност да си купя фолио за облепяне на въпросните вратички.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
От ... хм... естетическа гледна точка, би било много по-добре от фолио. Различно. Индивидуално. С дух.
Издръжливостта и трайността зависят от лака с който ще покриеш.
PIS
имам впредвид фолио за мебели.А си мисля за тапет с десн имитиращ дървесина
Vlad_g - специалист
малко опит да споделя: облепих един стар гардероб с мебелно фолио и не само че не го изшкурих предварително, но даже и не го лакирах. Голям срам. След година почна да се разлепя.
Втория ми опит беше с лентов шлайф и лак, безцветен, екстра стана и вече 2 год. не мърда.
mim - специалист
правила съм го
релефен хартиен тапет, от евтините, без цветен десен, залепен с ц200 на тия най-грозни евтини шкафове дето бяха налазили 90% от жилищата

преди да го залепя надрасках повърхността с едра шкурка

лепнах го, изсъхна, залепих му дървени летвички по края за гъдел, лакирах го с обикновен полиуретанов лак за дърво и не е мръднал до тук 4 години май има, освен че свекървата го опърли с 1 подпален тиган :-D
ама сега няма кой да го оправи след пораженията :-D
PIS
mim точно този вид шкафчета имам впредвид.Ще опитам да видя какви ще ги издокарам тия пусти бели шкафчета.
gkaraivanov - специалист
Моля пуснете снимка на готови вече тапети върху шкаф!Исками се да направя и аз този експеримент но малко се колебая

Тема "Тапет върху врати на шкаф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: