Към всяко мнение вече можете да качите снимка. Преди - След
iv4o_3774nenkov - помощник
След около 10 дни ще започна да затварям камината.Тук се явяват няколко проблема.Камината се намира в хола основата е бетона плоча около камината е с дюшеме което е изрязано покраи каминта на около 50 сантиметра в страни.Въпроса ми е как да дигна нивото на пода покраи камината така че да се изравни с нивото на дюшамето там покраи камината мисля да лепя теракот.Аз мисля да залепя итонг висок колкото дюшемето и върху него да лепя теракот.След това мисля да започна да зидам пак с итонг до горната част на камината и от там до тавана с гипсокартон.Може ли така да го направя.Много ще се радвам ако някои ми даде савет.Пиша за първи път но от доста време се ровя из форума и много ми харесва.
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 11:11 pm, променено общо 1 път.
Благодаря за бързия отговор.Разликата в двете нива е около 10 сантиметра.Искам да питам с какво да залепя итонга към плочата и слет това като почна да зидам.Някакъв специялен топло устоичив материал ли трябва да е или обикновенон лепило за итонг.
miroslav_kn - специалист
зидането става с теракол.
BateValcho - помощник
Колега, лепи смело с теракол и не му мисли!
Ок много мерси а изолациона вата трябва ли да слагам на зидарията или само на гипсокартона.
mita6kiii - специалист
На моята и лепих итонга с теракол, но оставих 2см. м/у него и самата метална камина.Никаква изолзция не съм слагал там(не твърдя че не нужно).Нагоре и аз продължих с гипсок. за камини,изолация и там не съм слагал.Сега ще ми е трета зима проблеми няма.Успех.

Тема "въпросче за пода под камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: