Всичко за дърводелството
Правихме си гардероби скоро. Плоскостите ги рязаха в Бриколаж (най-добре никога не правете така - разминаване в размерите, криви плоскости) и съотвено нямат кант. Пробвахме залепянето с ютия, но не ми харесва как става, а и лесно се разлепят след това въпросните кантове.

Дали има някакво лепило, което да свърши работа за тази цел?
masteradmin - майстор
нещо си объркал технологията, аз също ги лепя с ютия и си стават перфектни. Ако неможеш използвай хелметекс, но преди да го слепиш чакай поне 4-5 минути.
UNIOR - модератор
С ютията стават перфектни, дори гледах един път по
http://www.thewoodworkingchannel.com един Хамериканец също ги лепи с ютията, пък разправят че сме били по назат от тях

" Кога ще ги стигнем Хамериканците , че и задминем дори......"бе казал някой.
Май се поувлюкох , ще ме извинявате :)
bob - специалист
С ютия стават перфектни. Вземи си само машинка за изрязване на канта(понеже канта 22мм а плоскостта 18мм) за да не нараняваш ламината.
UNIOR - модератор
bob написа:
Вземи си само машинка за изрязване на канта(понеже канта 22мм а плоскостта 18мм) за да не нараняваш ламината.
Сподели от къде можем да си намерим такава машинка и на каква цена?
leonardo_vd - модератор
А някой да знае каква машина / и от къде/ да си купя за PVC кантове.
masteradmin - майстор
според мене е приставка към оберфреза
лепепиат се с хелметекс и след това ръба се пуска на фреза :?
velsi - Почетен майстор
Леонардо май има впредвид стационарна, автоматична машина за лепене и обрязване на кантове. Виждал съм такава в склад за плоскости. Иначе дайствително има приспособления за изрязване на кантове, дори аз имам едно, но не го знам къде е. Ако го намеря ще го снимам и ще ви покажа. С фрезата ще е играчка.
arihtev - специалист
за пвц кантове има специална машина кантослепвашта с хелметекс мойе и да стане ина4е машината нова балгарска от русе по4ват от 3000лв нагоре а за обрязването е отделна о6те толкова пари 4е става с оберфрезата сам сагласен
hameleon - специалист
Velsi,с нетърпение очаквам снимка или някакво чертежче на приспособлението за изрязване на кантовете.Поздравявам те за ценните постове в този супер сайт!!!

Тема "Лепене на кант?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: