Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
LazarGanev - "Велик майстор"
ror написа:
е никаде не намирам брошура за неръждаем Татрамат по нета, само емайлирани. Дайте линк.
Е, то аз марков бойлер неръждавейка не съм срещал. Марков емайлиран е по-скъп от неръждавейка, нашенски.
Това, за дебелината и аз съм съгласен с Велси. Много ми стана смешно преди години, като оглеждах бойлери и попаднах на склад, където явно бяха дистрибутори на Матев и имаше разрязан един бойлер, та ми показваха "качество" - водосъдържателят бил с 3мм ламарина (черна) и поцинкован., демек трудно ще се пробие. Е, да, ама на мен не ми трябва бойлер, на който покритието да заминава бързо и да разчитам на дебелината на ламарината на водосъдържателя, дори напротив - щом замине покритието, по-добре и бойлера да си оди!
Последна промяна от LazarGanev на съб сеп 12, 2009 6:22 pm, променено общо 1 път.
saint056a - специалист
Здравей, аз имам 200 л. неръждавейка на елдом. със серпентина(сериите допломат нямат или поне доскоро не са имали 200л неръждавейка със серпентина) от 2 години вече. Бойлера си е ок засега и не съм имал никакви проблеми. Загрявам го предимно със серпентината и лятото всеки ден стига до 85-90 градуса със два слънчеви колектора на сънсистем. Като недостатък поне външен мога да кажа, че вградения термометър е доста тъпо направен, без цифри на скалата, а и при 90 гр. вградения показва темп. на средата на скалата.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Благодаря на hygro за отговора на моят въпрос.
Моята цел е да помогнем на колегата.
hygro написа:

Ако е изтрито, причината със сигурност не е какъвто и да е линк, стига мнението да е във връзка с темата.
Щом линка не е проблем – пускам го пак –
http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... hp?t=14809
Който иска да чете и отсява.
Темата е : Какъв бойлер да взема?
Примерно мнение, копирано от там:

6 години работих тая работа(ВИК)и марката ако имаш пари е една Стибел Елтрон е няма такива боилери върхът но и цената е също върхът от бг производството супер недоволен съм от Матев Хасков от 12 монтирани боилера 10 се цепнаха по шевовете просто незнам защо се получи но факт,Елдом биват но и при тях имахме аварий и за радост само един цепнат,най-добър в това отношение е Светлю Шишков познавам го лично страшно отговорен човек и боилерите са му добри да скъпи но истински както казва Йори не се занимавай с емаилирани и други псевдо-глупости ако искаш даи маш боилер взимай Шишков невероятен бойлер.Ще дам пример в един хотел при нас гръмва боилер 500 литра ама гръмва е меко казано беше се пръснал по шева и чак кожуха разцепил звъни ми Светлю Шишков моля ти се иди виж какво става и ми звънни ми казва,отивам аз и какво да видя боилера сцепен от всякъде звъннах му и му казах казва сваляйте го и да го карат да видим,е оказа се че боилера е бил оставен да замръзне и са го пуснали да работи замръзнал и разбира се се е пръснал това не влиза в гаранцията но го оправиха и пари не взеха човека е доволен какво повече да кажа.
hygro написа:
А понякога са възможни и грешки...
– Няма безгрешни хора.

Бих искал да отговоря и на Trifun, възпитанието го изисква.
Trifun написа:
И си спазил част от тях - поне що се отнася да избора на ник :-D
Ама ... що си пропуснал буквичката y ? :?
- потребителското име беше заето. :wuah:
Dansaver - специалист
velsi написа:
Ако имаш предвид устойчивостта на съда на налягане то се предполага, че това е изчислено. Какво печелим, ако да речем ламарината е с 2-3 десети от милиметъра по-дебела? От чисто потребителска гледна точка.
Печелиш няколко килограма от горе - да може да те сецне кръста като го вдигате :-D :-D :-D
Аз съм за Сънсистем.
маречков - специалист
На мен ми го направи един пич от Димитровград и съм супер доволен 200 литра хром никел със серпентина, която много бързо го загрява не съм засичал време, но примерно 3 часа и входа и изхода на серпентината са еднаква температура. Момчето ми направи и фланеца да е със "сух нагреватеел", което не се оказа добра идея, защото бързо горят, а във В. Търново много мъчно намирам такива нагреватели, та сега смених фланеца и съм с обикновен 3 кв. И сега най - готиното 630лв. + 68 лв. доставка. Забравих да кажа, че е без изолацията, но аз имам количество останала ми вата с армирано фолио и си си я спретнах за 10 мин. При итерес мога да намеря тел.
joe007 - специалист
Може да съм малко черноглед с този пост но....
Дебелината е нож с две остриета,по-голямата дебелина издържа на по-голямо налягане и ако недай си боже има повреда по ел.системите за сигурност събаря повече стени. :sad: Нерж.бойлери се правят от толкова тънка ламарина колкото да издържат нормалната работа на бойлера.Затова и няма такъв бойлер при злополука да е нанесъл големи поражения.Ако се ползват с меден нагревател нямат електрокорозия-тя действа на нагревателя и се сменя доста често.Затова нерж.бойлер с нерж.нагревател и с години никви проблеми.
todor_velikov - специалист
аз ще купувам теси ,нали вече е с 5г гаранция и неръждаема тръба за топлата вода,обаче гледам на макетите в металната тръба за студена вода е мушната пластмасова-това дали ще е някакъв проблем.?
lakosste - специалист
Имам ламарина 1 мм,та въпроса ми е става ли да си направя бойлер?
piron45 - майстор
По принцип става колега. Повечето от новите бойлери дори не са толкова дебели, макар че ако е по дебела ламарината е по добре. Китайските водосъдържатели които използват от Сънсистем и Шишков са с подобна дебелина . Всичко останало зависи от майстора.
VLADO66 - майстор
Дънaтa нa бойлeритe сe прaвят от по дeбeлa лaмaринa,зaщото при оформянeто им/ръчно или с прeсa/ мaтeриaлa изтънявa с 0.4-0.6мм.Аз лично нe бих си прaвил eкспeримeнти с толковa тънкa лaмaринa.

Тема "Неръждаем бойлер, Дипломат или Сънсистем?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: