Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
piron45 - майстор
Благодаря на Svilen22 за отзивчивостта. А на каква цена излиза колега Акрофлекса ?
Svilen22 - специалист
Аз си купувам кутии по 1,5кг и струва около 8лв. За по големи разфасовки нямам инфо.Ако не можеш да получиш подробности от производителя мога да се заинтересувам в магазина.
Ето сайта току що го открих http://vulkov.hit.bg/index.html
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Мале колко съм прост.
Чак сега видях, че сме от един град.
Строежа ти в Самоков ли ти е. И аз съм от там.
Много съм прост божке.
mladkal - майстор
piron45 написа:
Здравейте отново,
за да не отварям нова тема искам да попитам тук знаещите.
Имам малък проблем с покрива / плочата / на гаража. Има пукнатини на две места и като вали дъжд вътре капе.
Искам да го запечатам с някакво покритие, което да не пречи по късно жената да си пере килимите върху него. Плочата е 40 квадрата и е много удобна за това. Гледах някакво покритие в нета АКРОФЛЕКС, но не ми отговориха на запитването и не знам от къде бих могъл да го взема, пък и дали не е много скъпо. Общо взето ми трябва по евтин вариант, че този голям ремонт дето съм започнал ще го карам повечето на кредит.
Предварително Благодаря.
Сблъсквал съм се с подобен проблем. Тогава се и натъкнах на продукт от "БОРО", който се казва "Аквастоп". Доволен съм и в давата случая, 1ви път го шпакловах и върши работа. Вторият път ми се наложи да го разредя повечко и го нанесох две ръце с една баданарка.Отново върши работа.

Ето и ТТ данни: http://www.boro-bg.com/downloads/downlo ... op%201.pdf
piron45 - майстор
Благодаря колега mladkal
Възползвах се от твоя съвет и замазах плочата на гаража с Аквастоп , за сега резултата е добър. Понеже ми остана от него ще намажа и стените на моя обект над бетонните пътеки които правя около стените над дренажа.
piron45 - майстор
zdravko_dimitrov1986 написа:
Мале колко съм прост.
Чак сега видях, че сме от един град.
Строежа ти в Самоков ли ти е. И аз съм от там.
Много съм прост божке.
Строежа е в Самоков , ако това може да се нарече строеж. През една къща съм от Косьо - самоковеца. В момента двора е разровен неузнаваемо / от към ул. Станислав Доспевски /, бетонните площадки за масите на ресторанта съм ги изтърбушил, струпал съм строителни материали и с жената бетонираме пътеките около сградата. До тук с бетонобъркачката сме забъркали 28 малки бъркала само двамата. Жената като малко багерче ми зарежда кофите , а останалото е моя грижа. Колега zdravko_dimitrov1986 ако решиш някой ден ела да видиш обекта , все ще ми дадеш някой съвет като специалист в строителството / за разлика от мен /. За съжаление на мен строителството не ми е по сърце, но се налага да се справяме сами защото не мога да си позволя да наема специалисти. Малко бавно стават нещата понеже работим през почивните дни и след работа през седмицата. Все пак съм си определил две години като разумен срок за довършване на ремонта, не ви се вярваше но се оказа че това нещо гълта пари като ламя. Станах абонат на циганите с каруци да ми извозват боклука дето изкарвам на тротоара. Днес сутринта бяха дошли двама та чак се скараха кой да вози :lol: Но пък като има конкуренция цените падат и това е добре за мен.
Уф не съм забравил за снимките, но все не смогвам. Дано не забравя утре за взема апарата с мен.
zdravko_dimitrov1986 - специалист
На мойте години /23/ не мога да бъда никакъв специалист.
Отбирам от конструкции главно - защото работата ми е свързана с много чертежи, завършил съм стр. техникъм и уча за инженер.
Далеч съм от специалистите.
Но ще гледам да намина някой ден.
Поздрави и успех за напред.
Прилагай и снимков материал.
piron45 - майстор
Аквастопа за сега си свърши работата, в гаража ми вече не те
че. Отидоха ми две чувалчета по 25 кг. Надявам се да е за по дълго.
Тук му е мястото да покажа най после няколко снимки на направеното до тук по ремонта на бъдещата къща. Работих сам и с помощта на жената.
1. Хидро изолация на основите и дренаж по цялата дължина и отводняване
2.Направа на канализация с изводи за поемане водата от покривите на къщата и гаража през шахта
3. Бетониране на пътека около цялата сграда
4. Изливане на основи за предстоящо предверие на входа на къщата
5. Започнато бетониране на площадката пред входа. Не успях да я завърша поради влошаване на времето

Прикачен файл

DSCI2583.jpg
този вход ще го затворя с тухли и ПВЦ от страната на сушилнята
DSCI2583.jpg (118.8 KиБ) Видяна 5904 пъти

Прикачен файл

DSCI2584.jpg
на тази стена мисля да закача единия от климатиците
DSCI2584.jpg (112.73 KиБ) Видяна 5904 пъти

Прикачен файл

DSCI2585.jpg
тук пък се оформи чудна площадка за помещение със стопански цели и външно тяло на климатик
DSCI2585.jpg (109.98 KиБ) Видяна 5904 пъти

Прикачен файл

DSCI2586.jpg
пътеката покрай най дългата стена, на тази стена ще отворя два възможна големи прозореца за повече светлина
DSCI2586.jpg (112.85 KиБ) Видяна 5904 пъти

Прикачен файл

DSCI2582.jpg
над тази площадка ще направя сушилня за пране на жената
DSCI2582.jpg (98.96 KиБ) Видяна 5919 пъти
piron45 - майстор
и още малко снимки

Прикачен файл

DSCI2587.jpg
водосъбирателната шахта
DSCI2587.jpg (173.83 KиБ) Видяна 5895 пъти

Прикачен файл

DSCI2589.jpg
основите за предверието и площадката пред нея
DSCI2589.jpg (121.35 KиБ) Видяна 5895 пъти

Прикачен файл

DSCI2590.jpg
бетониран е и тротоара след дренажа, остана едно петно че ми свърши цимента за деня
DSCI2590.jpg (145.41 KиБ) Видяна 5895 пъти

Прикачен файл

DSCI2595.jpg
това ми е шахтата за водомера в кухнята, временно съм се прикачил са стария водопровод докато пусна новата инсталация с ПП
DSCI2595.jpg (91.01 KиБ) Видяна 5895 пъти

Прикачен файл

DSCI2597.jpg
това предстои, стаите са на земя в момента. Трябва да ги изравня по ниво и да сложа топлоизолация и замазка
DSCI2597.jpg (92.77 KиБ) Видяна 5895 пъти
BoBo72 - специалист
Привет колегата.Имаш си занимавка за много време.да е жива и здрава жената да помага , и да работи бетонобъркачката , че лошо за нас майсторите.
П.С. Трябва да науча и моята жена
Някъде видях сайдинк , защо не караш отвън с него.

Тема "Моят бъдещ дом / настоящ обект/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: