• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lakosste - специалист
Бутнах си стария комин и сега смятам да го изградя с керамични коминни тела.Въпроса ми е с какво да лепя телата едно за друго и какъв размер отвор да избера за котел 24 кв.Комина ще е висок 7 метра,вътрешен е и става въпрос за къща на 1 етаж.
LKK - специалист
Към керамичните коминни тела не се ли продава и специален силикон за лепенето им? Трябва да има и бетонни блокчета, където да ги напъхаш, и вата за изолация.
lakosste - специалист
LKK написа:
Към керамичните коминни тела не се ли продава и специален силикон за лепенето им? Трябва да има и бетонни блокчета, където да ги напъхаш, и вата за изолация.
коминните тела са като бетонните само че са изпечени като тухла.Няма смисъл да градя бетонени и в тях.А колкото за лепене със силикон....незнам но ще подмина тази идея.
LKK - специалист
http://www.schiedel.bg/kominite-schiedel/
Разгледай какво предлагат хората като коминни системи с керамични коминни тела. Имат и инструкция за монтаж на системата. Все пак са от водещите производители.
Иначе, може да дадеш линк към системата, която смяташ да монтираш.
naskov - майстор
lakosste написа:
Бутнах си стария комин и сега смятам да го изградя с керамични коминни тела.Въпроса ми е с какво да лепя телата едно за друго и какъв размер отвор да избера за котел 24 кв.Комина ще е висок 7 метра,вътрешен е и става въпрос за къща на 1 етаж.
С ф20 няма да имаш никакви проблеми
lakosste - специалист
vanko68 написа:
Ф 20 или Ф 200 ?
ф 200 е искал да каже човека объркал се е няма нищо но кажете нещо за лепилото.
naskov - майстор
vanko68 написа:
Ф 20 или Ф 200 ?
Шивач съм, затова ф20 :-D
vanko68 - специалист
Има лепила от рода на тераколите за зидане на кАамини.Издържат до 1000-1200°.С гаранция ще станат и за зидане на кОмини.
http://www.boro-bg.com/articledetails.php?ArticleID=21
lakosste - специалист
абе на комшията му работи един гръцки майстор и гледам че за граденето на камината и комина използва пресята обикновенна пръс и цимент.Някой чувал ли е нещо за такава смес?
  • 1
  • 2

Тема "лепене на коминни тела" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: