• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Колеги, моля за съвет. Вратата към балкона почна зверски да скърца(то не е и точно скърцане, а направо пукане). Звукът идва откъм долната панта. Пробвах да я смажа, но няма никакъв ефект.

Прикачен файл

Picture 005-01.jpg
Picture 005-01.jpg (28.7 KиБ) Видяна 7104 пъти
Takezo Sensey - модератор
Нещо да не се засукала касата :?

Кога е монтирана вратата, преди колко време ?
Проблем със скърцаща пвц-врата.
Последна промяна от Lyubaka на ср яну 27, 2010 10:37 pm, променено общо 3 пъти.
Takezo Sensey - модератор
Пуснах ти лично, но дали е тъй не мога да кажа точно.
Трябва някой да го види на място.
tarlyo - специалист
Ако искаш да я смажеш хубаво, трябва да откачиш вратата. През отвора отгоре не може да се смазва.
MASTER - специалист
Takezo Sensey написа:
Пуснах ти лично, но дали е тъй не мога да кажа точно.
Трябва някой да го види на място.
Няма нужда да се гледа, от снимката всичко ясно се вижда.

Решава се с нова панта - струва 3-4 лева.
peterdimov - специалист
Точно защото на човека пантата е 3-4 лв,затова има проблем,но много се съмнявам,че ще се справи сам с подмяната.По-добре потърси помощ от специалист
Имах същия проблем. Пантата е закачена за вратата с 3 винта отстрани и 1 отдолу. Долния е малко по-сложен ако е малко растоянието до пода трябва нещо като накрайник за отверка и клещи :) Развиват се и се издърпва. Има пласмасова втулка в която отдолу влиза метално лостче и затуй трябва да се разглоби че да се смаже. Аз имах силиконов спрей подръка.
Бях се засилил да сваля и часта от пантата хваната за касата и да купя нова панта, само че ме спряха 2 нита които които не ги бях видял дотогава. По-хубаво че не я разглобих цялата че в магазините около нас не продаваха в нито един панти за пвц.
Всъщност проблемът се реши като викнах човек от фирмата поставяла дограмата(гаранционна е). Според него причината е била влезнал в пантата прашоляк(до нас е пълно със строежи). Свали я и я почисти и от тогава няма проблеми.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем със скърцаща пвц-врата." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: