Напишете въпрос свързан със санирането.
ltg - напреднал
Купих дограма за балкона на кухнята.
Парапетът е от 2 части - от пода до 60 см вероятно е иззидан с тухли, а нагоре има декоративен парапет, който е 30 см. и е направен от метални шини.
Дограмата ще се захване върху най-горната шина на декоративния парапет.Тухлената част е дебела около 12 см, а металната - 4 см.
Искам декоративния парапет да го затворя само от вътрешната страна, но се чудя с какви материали. Обмислям вариант за ПВЦ панел, който се използва за ПВЦ/Ал. врати за бани,
Долната част на парапета ми се иска да сложа 3 см стиропор.
Затова реших от CD профили да направя рамка,като направо с по-дълги дюбел пирони ги хвана към парапета, за да имам кухо пространство 3 см, в което да бъде стиропора и отгоре да сложа гипскартон.

Идеята ми е да се получи нещо такова (напречен разрез на парапета)
Изображение
(отляво е вътрешната страна на парапета)

Моля за коментари други идеи за реализация.
pipbel - майстор
Нещо сложничка ми се види системата ти за да е стабилна и безпроблемна.
Имаш едно голямо :!: от моя страна.
Забрави за ГК/ГФ и прочие деривати на гипсова основа за отвън.
Ще береш ядове. :x
Провери тука на търсачката (има писано), а и попитай Гуглето за бетопан, аквапанел и прочие продукти на циментова основа.
Това ако държиш на външна ТИ.

Имаш и друг по-лесен вариант - лепиш фибран отвътре, шпакловаш, боядисваш и забравяш.
ltg - напреднал
Захващането на дограмата към парапета е много стабилно и там нямам притеснения. Какво имаш предвид че може да се случи на гипскартона, след като е от вътрешната страна на парапета, а не отвън? При монтажа на термопанела зад декоративната част ще намажа обилно ръба му със силикон, за да не влиза вода при много проливни дъждове, тъй като съм на последен етаж и има доста голяма стреха, това е почти изключено.
Мислих за варианта с XPS, но няма да мога да се справя добре с измазването му и ако се спра на този вариант ще трябва да викам майстор, но ако това надееле като вариант има кой да викна :).
Последна промяна от ltg на пон сеп 14, 2009 7:33 am, променено общо 1 път.
pipbel - майстор
Сори, заблудил съм се
Преставил съм си огледално картинката ти.
А и не съм прочел внимателно това което си написал.
Така струва ми се че ще ОК

Тема "Дайте идеи за затваряне на парапет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: