• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
davido - специалист
Здравейте ,
искам компетентно мнение.
Онзи ден четох темата за фрезите и оберфрезите и реших да си купя.
Харесах ( или ТОВА МОГАТ ДА МИ УРЕДЯТ )
BLACK & DECKER KW 850
BLACK & DECKER KW 900
Мога да потърся и снимки.
Ще го ползвам за хоби цели.
В случая основно за премахване на ръб.
Искам от провоъгълна плоскост да направя това -
http://www.plesio.bg/ProductImages/600x600/1255738.jpg
От изчеурпателната тема за фрези и оберфрези видях, че има и накрайник ца тази цел - http://www.napravisam.bg/forum/files/mrm0304_391.jpg искам да направя на втория ред последното.
Което също моля да ми каже някой как се казва, къде мога да го купя и става ли за тези модели
Благодаря предварително за всяко мнение
maroka - специалист
1- Блек енд Декер не са читави инструменти с оглед надеждността им :)

2- да си купиш обер фреза за един радиус, за който ще ти вземат 15-25 лв + кантиране 30 лв да стигнеш не си струва.

3 - фрезерите, които си визирал не са за твоят случай. Загледай се сам и ще видиш, че е даден напречен разрез. Това са фрезери за обработка на кантовете на плоскостта, за да придобие детайла специфична визия.

На теб ти трябва така нареченият прав фрезер, съчетан с лагер, който е с диаметъра на перото.
davido - специалист
maroka - благодаря ти за изчерпателното мнение.
Ако го купя, мисля да го ползвам и за други детаили.
Black & Decker е марката , не заради качеството , а защото ще го взема на много добра цена.
" .... прав фрезер, съчетан с лагер, който е с диаметъра на перото ...... "
- това ли да кажа в магазина , за да ми дадат верния фрезер.
" - да си купиш обер фреза за един радиус, за който ще ти вземат 15-25 лв + кантиране 30 лв да стигнеш не си струва. " - и аз така мисля, но вчера потърсих тук мнение за това къде да ида да ми го направят ( южни квартали на София + Младост ) , но никой не даде мнение.
Днес и в Белколаж питах , но нямат такава услуга.
Да имаш идея ?
maroka - специалист
Ей това ти трябва :)
Има много видове, ще намериш :) Този например можеш да намериш в ТЕКА.

Иначе във всеки един мебелен цех биха ти свършили работата. За твоя регион не съм запознат къде има такива, което не означава, че трябва да е направено именно там. Мебелни цехове в София колкото щеш :)[/img]

Прикачен файл

seria906SD.jpg
seria906SD.jpg (4.7 KиБ) Видяна 8684 пъти
davido - специалист
много ти благодаря за инфото.
Ще потърся такъв цех, а и дано някой се сети и напише такъв в удобните ми райони.
bogomilZ - специалист
от поста се разбира че искаш да заоблиш ръба на плоскостта а не да направиш радиус на плота
трябва ти точно този накрайник който посочи от комплекта
купи си оберфреза каквато марка искаш според парите ти (аз ползвам РАЙДЕР от години отдавна си е изкарала парите ) и един комплект за около 30 лв -

преди да заоблиш ръба е нужно да си изравнил добре контура - всяка неравност ще я изкопира лагера и ще се пренесе по фрезоването
това важи ако прлота ти е от масив или мдф - за ПДЧ не важи там ръба се обира след кантване с кант 2мм и с друг инструмент
maroka - специалист
от поста се разбира че искаш да заоблиш ръба на плоскостта а не да направиш радиус на плота
И как го разбра това :?
Човека е дал линк към снимка даже :lol:
bogomilZ - специалист
Искам от провоъгълна плоскост да направя това - .......
bogomilZ - специалист
ако иска да направи контурана четвърт кръг ще трябва да направи първо шаблон и след това да копира с правия инструмент
но ако иска да го направи от ПДЧ - този инструмент ще кърти ламината и се досети на какво ще прилича - ще става само за мазето за рафт за буркани
малкия диаметър на лагерчето ще изкопира неравностите и при кантиране с дебел кант няма да може да се покрият малките вдлъбнатини
ако се прави на стационална фреза с фалцова глава ф100 и лагер ф100 нещата се променят
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
davido написа:
Здравейте ,
искам компетентно мнение.
Онзи ден четох темата за фрезите и оберфрезите и реших да си купя.
Харесах ( или ТОВА МОГАТ ДА МИ УРЕДЯТ )
BLACK & DECKER KW 850
BLACK & DECKER KW 900
Мога да потърся и снимки.
Искам от провоъгълна плоскост да направя това -
http://www.plesio.bg/ProductImages/600x600/1255738.jpg
От изчеурпателната тема за фрези и оберфрези видях, че има и накрайник ца тази цел - http://www.napravisam.bg/forum/files/mrm0304_391.jpg искам да направя на втория ред последното.
Което също моля да ми каже някой как се казва, къде мога да го купя и става ли за тези модели
Благодаря предварително за всяко мнение
Сбъркал си илюстрацията или верно си много вътре в нещата?
Ръб...!
  • 1
  • 2

Тема "Фреза / Оберфреза - кой модел да взема ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: