• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vanko68 - специалист
Защо трябва да си правиш съмнителни експерименти,като има готово доказано решение. И на дедо комина е зидам САМО с кал и още не е паднал,ама убий ме,ако трябва да направя подобно изпълнение.
filmatoplo - майстор
На дядо къщата е от кирпич зидан с кал , не знам защо къщите държат само до тогава докато живее някой в тях .
panalov - специалист
Тухлите с какво се зидат -Вароциментов разтвор е точно с това се зидат и коминните тела.
Що ти трябва да експериментираш..
Просто часта която е изложена на атмосферни влияния трябва да я изолираш.
chapara - майстор
Стара изпитана марка.Когато бях в казармата в далечната '79год.,бяхме на печки,та ме направиха майстор по ремонтите на печки.И както е нормално занаята се предаваше от стар на млад войник.Та сместа с която лепяхме тухлите и ставаха нещата бетон-арме беше цимент(само),киснати тухли и в разтвора готварска сол на око(на кофа половинка сол).Разбира се това се правеше лятото,за да изсъхнат тухлите отсамосебеси.После в годините направих няколко камини по тази система,които и до ден днешен не са мръднали(ползват се душмански).Също така когато съм редил фаянс по старата система(киснати плочи с цимент) зад печки съм прилагал системата,резултата невероятен :wink:
PCL82 - майстор
Квадратните тухли с кръгъл отвор ми се виждат доста рисковани за кумин. В най-тънките места са около 2см. Това ако се спука от високата температура какво правим... Според мен тези тухли са направени за кофраж на колонки (да се излее бетонче в тях) или за отдушници.
extim69 - специалист
можели един съвет,знам че това не е темата но е нова и се надявам някои да даде съвет ,сабрах двата коминни отвора с общта розетка ,
въпроса ми е трябва ли да се съединят и ревизиите долу в основата
зада се получи някакво завихряне на горе -тяга

http://extim69.snimka.bg/flowers/gradin ... 081254.big

малко го повдигнах,с 5 реда
Последна промяна от extim69 на нед сеп 27, 2009 12:34 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
extim69 написа:
....сабрах двата коминни отвора с общта розеткa...
И какво се получи? Питам, щото тягата, както аз знам, зависи от сечение по височина... ти удвояваш сечение без да променяш височина и се си мисля, че това ще тегли ама друг път.
Panzer - специалист
Сам го казваш " сечение по височина". И какво се получава 1*5=5, увеличаваме сечението 2*5=? :?
  • 1
  • 2

Тема "лепене на коминни тела" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: