Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
zliabili - специалист
Колеги,

Дайте идеи и предложения за парапети за тераса на къща. Спрял съм се на нещо подобно.
Какви да са тези въжета, за да не ръждясват и къде да ги търся?
Останалото ще го "овладея" с лазерно рязане и прахово боядисване, а ръкохватката мисля да е от иноксова тръба, вместо дърво.
Ако имате предложения и за нещо подобно ще съм благодарен да ги плагиятствам.
Мерси предварително

Прикачен файл

keuka-studios-cable-railing-system-5.jpg
keuka-studios-cable-railing-system-5.jpg (63.72 KиБ) Видяна 5041 пъти
единак - специалист
Пич, ти направи ли си труда да напишеш "стоманени въжета"в гугъл. На чист български.
Иначе изглежда стилно, но забележи, че за да постигнеш подобен ефект ръкохватката трябва да е в тон с пода. Тая тръба....ама знам ли.
Spokoiniq - майстор
За прахово върху черно желязо за външно си го избий от главата.Ако някаш кинти за неръждавейка мажи със студена поцинковка и после грунд и боя.Това на снимката са двойни Т профили, само с рязане няма да минеш.
zdravko_dimitrov1986 - специалист
За парапет изобщо не е препоръчително да има хоризонтални части.
Децата може да ги използват като стъпала, да се покатерят по тях и пуф през терасата.
Според мен не е добра идея - потърси и друг вариант.
Ако нямаш деца и си сигурен, че никога деца няма да припарват до там-слагай и такива.
поздрави.
bisermonov - специалист
Еи Злиябили ако искаш дървени парапети кажи ще ти дам идеи много :) :) :)
borko-67 - специалист
Защо реши,че са въжета?Това са си чисти неръждавеещи тръбички -ф-10 мм.Но се слагат амфиатрално!
zliabili - специалист
Това "амфиатрално" нищо не ми говори.
За дървени изобщо да не става дума, веднъж че ще са по-скъпи според мен, а и откъм поддръжка са по капризни.
zliabili - специалист
Господин, Spokoiniq
Май найстина ще се наложи да са от неръждавейка, следователно освен лаз рязане ще търся и някой да ги завари.
Ще ми излезе ли по-евтино ако използвам ал. ламарина 4мм. например.
zliabili - специалист
Хора, пращайте идеи за парапети, че трябва да ги направя преди зимата.
borko-67 - специалист
Амфиатрално! - означава отдоло на горе,но 1-вия ред е по-голям,а последния най-малък.Т.е. пирамидално или: ако приемем,че прилича на стълба,то първото стъпало отдоло на горе е първата тръбичка,а последното последната тръбичка.Прави се с цел да не се катерят децата по нея и да паднат.

Тема "избор на парапети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: