Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
evil - специалист
Като брой жила и сечение 3*10 не по-малко
Милен - майстор
КИБРИТ за три години и половина не ги ли оправи тия жици.
KIBRIT - специалист
Милен написа:
КИБРИТ за три години и половина не ги ли оправи тия жици.
Какво да ти кажа ?
Съдят ме по Закона за реституцията и не смея да вкарам средства там,но вече съм почти на финала... :klatsch:
borko-67 - специалист
По-добре изчакай финала.Всичко се случва.
После му мисли.
Най - добре е три жила по 10 кв.чер,син и жълтозелен.
Милен - майстор
Това е то българското правосъдие, ходене по мъките с години.
А колкото до жиците първо се говори за мощноста която искаш да захраниш.
Virtuozo - специалист
Милен написа:
Това е то българското правосъдие, ходене по мъките с години.
А колкото до жиците първо се говори за мощноста която искаш да захраниш.
Това е истината за сечението и българското правосъдие.Що се отнася до броя на жилата те вече са константа три! Имай и едно на ум за човека който те съветва! А това за двата отделни кабела с различен цвят аз лаикът не го разбрах,но струва ми се че и специалистите от форума ще се озорят да го схванат :? Трябва ти един единствен кабел,който се състои от 3 жила с различен цвят,що се отнася до дебелината струва ми се че Милен е най-прав като не е посочил цифра защото резултата е мноооооооооого плаващ като варира от абсолютния минимум 3х4мм/2 та до 10мм/2 и то със зор за кабела ако сте младите и старите на калъп в тоя апартамент със всичките му нововъведения:Проточен бойлер,подово отопление,печка "Мечта-та на енергото" и други подобни уреди чиито режим на работа доста наподобява късо съединение :-D .
borko-67 - специалист
:? Май трябва да видим кое е кабел,кое жица и кое проводник. :lol:
KIBRIT - специалист
Virtuozo написа:
Трябва ти един единствен кабел,който се състои от 3 жила с различен цвят,
:? А защо ме накараха да купя два отделни по 6 м2 ???
lenko71 - специалист
В твоя случай явно става въпрос за стария начин на опроводяване - по въздуха с два отделни проводника. Не знам дали по този стандарт се позволява да се опъва кабел (с две или три жила). Лично аз не виждам проблем ако се захване добре в двата края - не връзките а самия кабел.
bonjyr89 - специалист
lenko71,за съвсем друго става въпрос.

Колегите изясниха окабеляването от табло до табло, а за вътрешната инсталация все си мисля,че няма да стане през старите тръби или поне не на всякъде.Защото от таблото до хола има само една тръба а през нея трябва да се пуснат няколко кабела с различно сечение и просто няма да се съберат,друг въпрос е,че със сигурност ще има и промяна на положението на конзолните кутии.

Тема "Стара ел.инсталация !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: