• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
MamaMy - майстор
Истината е, че доволния клиент води 10 нови, а недоволния гони 100 стари.
housedoktor "майстор" , е дека ги видя тези дървено-скелетни къщи на по 400-600 години,кажи да отидем да видим това чудо невиждано и от кои учебници го е учил? :-D
А що се отнася до ГРИЖИТЕ си прав трябват много и скъпи грижи за да си горд собственик на талашитена барака.
Другаря, Николофф явно има проблеми някъде и като погледнах рекламата която е сложил се разбра къде е ,човека си е търговец на талашит . :lol:
[/img]

Прикачен файл

wall-termite-damage-basemen.jpg
проблем
wall-termite-damage-basemen.jpg (23.27 KиБ) Видяна 20377 пъти
masterrichi - специалист
Това дето си го снимал не значи нищо,просто от някаде е влезнала влага и трябва да се търси причината,то и тухлена да е къщата ако има влага ще ти пада мазилката и ще мирише на мухъл.Не забравяй че на почти всички къщи покривите за дървени и досега няма паднал покрив от прогниване ако са здрави керемидите.Тъй че когато пишеш подобни глупости помисли малко.
Master_Kenobi - V.I.P.
Малко извън темата:
Стефан написа:
Всички договори за доставка, сертификати за качество на материали, гаранции, да бъдат нотариално заверени. Естествено, тия разходи ще са гаранция за ВАС.
Много ми е любопитно, по какъв начин нотариалната заверка се явява гаранция за НАС?! :?
masterrichi - специалист
Когато сключвате договор със строителя четете какво пише в договора,какви материали се използват осведомете се за тях до каква степен се издава обекта ,каква гаранция дава строителя и при какви условия е валидна.Ако издава обекта без да е включено ВИК и след време се получи теч и от там гниене кой е виновен тогава.
panalov - специалист
Куче Ако искаш направи една анкета ,та всеки да гласува за това дали е за или против дървените къщи.

Само ще ти кажа ,че баджанака -норвежец ме пита смед като имаме толкова много гори защо строим къщите с тухли и бетон :) .
А незнам дали знаеш колко и влажно по скоро дъждовно в Норвегия.

Всичко е въпрос на качествена обработка на материалите и качествена сглобка.
n.nikoloff - специалист
masterrichi написа:
Това ....Тъй че когато пишеш подобни глупости помисли малко.
Това му е неприсъщо и няма как да стане..
ibogdanov - специалист
Кучето написа:
housedoktor "майстор" , е дека ги видя тези дървено-скелетни къщи на по 400-600 години............
Куче... като начало да започнем с къщите в Карелия... знаеш ли къде се намира това или само лаеш ?? там даже не ползват пирони. Имат едни църкви дето са на по 600 години и не са мръднали. Къщите са и те на толкова. Или там понеже е близо до Швеция и е друга хавата с дървените къщи.

http://www.honka.com/bg/construction/bg_BG/engineering/
Прочети какво пише - .......Ако дървените конструкции на къщата са проектирани и сглобени правилно, дървото е способно да просъществува стотици години.........

Дали скандинавците ще се прецакат да строят дървени къщи ако не са читави а ????
Ако искаш да коментираме бунгала от сандвич панели или подобни изгъзици е едно.. но да се изказваш "подготвен" за дървените къщи някакси не е много уместно.
housedoktor - майстор
Бау бау-разходи се до Чалфонт Сент Петер и Кембридж -там съм ги работил .А относно учебника- "Сградостоителство" му е името-може да понаучиш нещичко от него преди да пишеш .Та поредната изцяло дървена къща която правя е на около 100 г.Идея нямаш това дърво що бургии и ножове ми е изяло.А на път към къщата минавам покрай един изоставен цех на около 30 годинки дето се е срутил..
masterrichi - специалист
Та в Америка 90 % от еднофамилните къщи са дървени,те да не са по прости или по бедни от нас та да живеят в дървени къщи.При дървенте къщи топлиш само въздуха вътре а при монолитните топлиш и стените,да не говорим че при земетръс само ще искърцат без да паднат а за тухлените не ми се мисли ако ще и 10 земетръсни шайби да имат точно тулите ще та затрупат,това го видях в стражица преди доста години ,от къщите бяха останали само бетонни скелети и тухлите скупчени в средата на стаите.Аз съм 100% ЗА сглобяемите къщи качествено изпълнени.
Последна промяна от masterrichi на чет сеп 17, 2009 3:26 pm, променено общо 2 пъти.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "Сглобяеми дървени къщи и мнения за тях!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: