Мечтата на всяка домакиня
bobi111 - помощник
Здравейте, доиде момента за нова кухня обаче след дълго лутане и гледане избора се свежда до кухня за около 1200-1500 (доста шкафове са) които за съжаление 95% са китайски или чамова, та въпроса ми е какви биха били плюсовете и минусите на една чамова кухня и ако не какъв по хубав и евентуално по скъп (2000лв макс) вариянт бихте препоръчали, също така ако някои се сеща за магазини или приятели дето правят добри мебели с хубави материяли по поръчка да пишат, може и на лс
благодаря предварително
shadowman - майстор
Проблемите на дървените врати могат да са няколко... започваме от това, че ако дървото не е добре изсушено след направата на вратите то продължава да съхне, или се изкривява врата или се отлепят детайлите (при свиване на дървото при изсушаване), една усукана врата от масивно дърво няма оправия. Аз лично не харесвам чама, виж дъбовите или ореховите вратички са друга работа.
solo5 - майстор
в нашите имаме едно кухненско от около 15 години
ламинирано пдч и вратички от чам
самото дърво си пускаше някакви лепила, независимо че беше лакирано
може и да има по-добри изпълнения, но аз не бих си купил такова кухненско
shadowman - майстор
Чама е иглосистно демек има смола, може тя да си капела с годините.
solo5 - майстор
точно тя си капеше :-D
ама що трябва да е така :? :-D :lol:
bobi111 - помощник
с други думи да не взимам чамова кухня, а към какво да се ориентирам в случая? Вратички с фолио хич не ме кефят нещо изглеждат ми доста зле,харесал съм в един магазин (само забравих материала какъв беше ) та там вратичките са боядисани с някаква боя и маи са и лакирани , и могат да се поръчват с по изчанчени форми обаче там излиза към 3 бона :( в явор гледах едни шкафове с заоблени ръбове на вратичките и ми се видяха по добре от другите с фолиото (не знам дали и това не е фолио) та такава излиза към 1500лв но дали ще е здрава
shadowman - майстор
Това което е 3000 пари най-вероятно е боядисан МДФ, затова е и скъпо. Ако искаш да имаш хубава кухня и изпълнена както искаш поръчката е спасението. Ако модулната система (Явор, BRW и всякакви измисленяци) ти харесва е друго нещо.
PPP - специалист
Направи си я от чам, какво толкова? Ако се изкриви вратичката, поръчваш нова и готово. Лакираш с качествен лак и няма да ти капят никакви смоли. Дървото дава друго усещане, друг аромат ако щеш на дома. Пък ако се повредят всичките вратички, правиш нови вратички от друг материал, дотогава може и да си посъбрал пари и ето ти нова кухня.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
През цялото време става дума за вратичките. А те се сменят. Направи си самите шкафове свестни и винаги можеш да смениш фасона.
bobi111 - помощник
Това толкова време исках да ми обясните, :) понеже чамовата дето гледах беше изцяло то чам (без плота май) та сега вече разбирам че основите трябва да са от друг материял не и чамов, а евентуално вратичките по избор, което ме навежда на мисълта че всичко трябва да се поръча от едно място. Препоръчайте все пак някъде в и около София място за поръчка на кухни където няма и да ме одерат де :) аз тия дни ше обикалям ама ...

Тема "Въпрос за чамова кухня?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: