• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Боядисвам вече 4-ри ръце и още ми остава на дири.
става въпрос за боядисване върху гипсокартон и боята е лилава на боролекс (три лилави цвята) а светлото покрива и то на две ръце
Не че съм специалист но имам вече бордисани три обекта и то гипсокартон но несъм имал такъв проблем дори и без грунд Но със латекс на пастело дайте някакво решение и благодаря на всеки прадварително ](*,)
MASTER - специалист
А тук грунд има ли ?
Gladiator_BG - специалист
първата ръка как я мина ... грундира ли или директно нанесе оцветения латекс ... за да не ти стои на парцали първото минаване трябва да е със РАЗРЕДЕН латекс (играе роля на грунд) - може и бял за да не ти стои на парцали ... ако директно си лепнал оцветената боя с гъст латекс скоро тея дири няма да ги махнеш ...
първата ръка как я мина ... грундира ли или директно нанесе оцветения латекс ... за да не ти стои на парцали първото минаване трябва да е със РАЗРЕДЕН латекс (играе роля на грунд) - може и бял за да не ти стои на парцали ... ако директно си лепнал оцветената боя с гъст латекс скоро тея дири няма да ги махнеш ..

Икакво предлагаш като решение ако мога да попитам
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 11:08 pm, променено общо 1 път.
Gladiator_BG - специалист
при мен на една стема се получи така ... със шкурката минах леко само там кадето стои на "парцали" ... после със грунд на боро минах проблемното място ... изчаках го да изсъхне и след 2-3 ръце се оправи ... предполагам има и други варианти (може би по лесни) но не се сетих за тях и за това си го оправих с шкурката
chapara - майстор
Според мен,"шитрок" през цяло,шкурка 220,грунд,бяло,и после две ръце оцветено :wink:
leonardo_vd - модератор
chapara написа:
Според мен,"шитрок" през цяло,шкурка 220,грунд,бяло,и после две ръце оцветено :wink:
Доста добро решение. Аз като боядисвам по-наситени цветове първата ръка винаги ми е Бяло, но всичко си зависи от боята.
да не го разреждаш с вода.

Веднъж разредих готов латекс на пастело и си скъсах нервите после.

vele_329 написа:
Веднъж разредих готов латекс на пастело и си скъсах нервите после.
:lol:

Модерирано leonardo_vd: моля ползвай бутона ПРОМЕНИ ако няма някой писал след теб, а не да пускаш 3 мнения едно след друго
zmeios - специалист
chapara написа:
А преди шитрока (аз ползвам F2 Fnauf ама предполагам е подобно), да не грундира ли малко с ц200, разредено с три части вода все пак?
  • 1
  • 2

Тема "Боядисване върху гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: