Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
torbalan - Дървен философ
да се хваля с това, какво съм направил, ми се вижда безсмислено...
но ще споделя къде сбъках най-много...

купих една малка къща, достроих гараж и голям хол от северната страна, смених покрива, оформи се втори полуетаж... до тук с доброто :-)
поради липса на средства не наех читави майстори, а работих предимно по метода "направи си сам"
трябва да отбележа, че до момента нямам никакъв опит в строителство и ремонт...
най-сложното нещо, което съм правил е да боядисам тавана и стените с латекс :)

къде сбърках най-много...

1. всичките ми кофражи изпускаха - кой отгоре, кой отдолу - в резултат къщата има доста модернистичен вид - няма една права колона :)

2. зидахме без да опъваме конци - резултат криви стени

3. купих покрив тип "сандвич панел", който се монтира с винтове - домързя ме да опъна конци над гредите, в резултат на което част от винтовете ги завих на криво за да уцеля гредата и като вали дъжд - тече... уплътнявам с полиуретан...

4. старата къща не е особено правоъгълна... и дострояването е така (пак поради мъзел) - опъвайте конци, мерете и внимавайте преди да почнете да зидате :-)

5. на места съм зидал без нивелир - резултата е криви отвори за прозорци и врати (оправя се с обръщането, но ми е криво да ги гледам за сега)

6. работя без проект - резултат - пълен хаос :-)

това за сега - ако се сетя друго ще допълвам...
mim - специалист
и това инженер да го насътвори :-D
двор имаш, построй още 1 къща с наученото до тук :-D
panalov - специалист
Понякога метода направи си сам става направи си ГО сам.
Но човек се учи цял живот.
И на мен ми се вижа скъпо като ми ремонтират колото ,ноооооо там не смея да пипам.
Всички кривотии могат да се изправят, но ще е пак за твоя сметка.
Въпреки всичко браво за ентусиазма да го направиш сам.
Успех по нататък в работата.
Стефан - майстор
Всеки се учи от грешките си. И е добре, когато човек си ги признава. Знам, че имаш негативно мнение от друг форум, но аз съм го загърбил. Готов съм да ти помогна с каквото е по силите ми. Всеки човек има собствена гордост, но ти решаваш. Ако искаш, потърси ме. И няма да съжаляваш.
sek.1 - специалист
По правилния път си тръгнал :-D аз като машинен инженер за една бетонена пътека до външния нужник два дена ковах кофраж опъвах канапи лазери и цялото село ми се смееше . Всичко което правех гледах да е почти идеално право и симетрично. Преди пет години като строеха къщата на сеста ми разбрах че в строителството "допуските и сглобките" са много относително нещо всичко криво колкото и много да е то го изправя мазилката и изолацията :-D.
Стефан - майстор
sek.1 написа:
... разбрах че в строителството "допуските и сглобките" са много относително нещо всичко криво колкото и много да е то го изправя мазилката и изолацията :-D.
Колега/ в истинския смисъл /, много точно казано. Но не очаквай разбиране от строители тук. Едва ли някой от тях знае какво е "допуски и сглобки".
LazarGanev - "Велик майстор"
Напомняш на Вапцаров - "И моите грешки все ще се четат" :-D
Стефан - майстор
Лазаре, сега някой ще попита къф е пък тоя Вапцароф. Нали виждаш каква е аудиторията, пояснявай поне.
bobykafe - специалист
Я не разваляйте темата спамери такива :!: Човешко е да се греши- всеки го е правил. По добре казвайте какви грешки сте правили като начинаещи и как ги избягвате като майстори. Аз съм повече по компютрите, но се сещам как налепих три паднали плочки в кухнята на майка ми... по- криви не съм виждал... или как два пъти успях да стъпя на прясно положен теракот... и двата пъти на една и съща плочка :lol:
velsi - Почетен майстор
Стефан написа:
Лазаре, сега някой ще попита къф е пък тоя Вапцароф. Нали виждаш каква е аудиторията, пояснявай поне.
И каква е аудиторията, Стефане? Не смяташ ли, че не е редно да се изказваш така глобално? И после: "трият ми мненията". Замисли се и сам си отговори защо се получава така.

Тема "моите грешки..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: