• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Моля, дайте съвет как да закрепя корито за душкабина за пода. Коритото не е за вграждане, а се слага директно върху плочките или поне така си мисля. Ето линк към снимка на подобна душкабина: http://www.siko-s.com/img/OBIAVI/BIG_IM ... 691573.jpg
Благодаря предварително!!! :)
Rumen Iankov - специалист
Виж темата "Монтаж на вана". :)
Time2Burn - специалист
това корито си се вкарва у замазката. Не е върху плочките, бъркаш нещо. в случая на монтажа на това точно - сам борда лежи на плочките. Аз лично го застъпвам с плочките за по - стабилен монтаж.
Rumen Iankov - специалист
Коритото може да се сложи и върху плочките.
SHL - специалист
Time2Burn написа:
това корито си се вкарва у замазката. Не е върху плочките, бъркаш нещо. в случая на монтажа на това точно - сам борда лежи на плочките. Аз лично го застъпвам с плочките за по - стабилен монтаж.
Със сигурност не се вкарва в замаската. Грешно е ! Ако не е порцеланово, можеш да го подсилиш отдолу с тухли или чиста замаска на голяма топка, но този модел не се вкарва в замаската! Ето едно такова:
Изображение
Изображение
Изображение
Time2Burn - специалист
Или не съм го видял добре, или показваш друго корито. Това дето си показал се лепи със силикон върху водоравен под. Ми има си различни корита - различен монтаж. Успех
Time2Burn - специалист
А акрилните корита си се вкарват в замазката, иначе трябва да се подзиждат и стават 20 сантиметра високи. 10 сантиметра е само сифона - който е съобразен да се обслужва отвън - при евентуална авария.
Благодаря на всички за съветите. Не бях влизал във форума известно време.
И според мен коритото се слага върху плочките на водоравна повърхност. Въпросът е по какъв начин се държи неподвижно на пода и дали като се сложи кабината върху него няма да мърда? Достатъчно ли е да се залепи само със силикон за плочките? (Дано въпросите ми да не са много лаишки). :)
SHL - специалист
Mr. Red написа:
Благодаря на всички за съветите. Не бях влизал във форума известно време.
И според мен коритото се слага върху плочките на водоравна повърхност. Въпросът е по какъв начин се държи неподвижно на пода и дали като се сложи кабината върху него няма да мърда? Достатъчно ли е да се залепи само със силикон за плочките? (Дано въпросите ми да не са много лаишки). :)
Точно така, силикона е достатъчен за да го залепи. Слагаш силикон на пода и отстрани на коритото и няма да мръдне. Това, ако коритото е керамично. Ако ти е акрилно процедурата е същата, като преди да го залепиш слагаш голяма топка теракол или теракол с цимент отдолу под него за да до уплътниш и да не ти "потъва" под краката. Ако разтоянието отдолу е по-голямо подложи повече замаска ( пясък и цимент ) или направо го подпри с тухла.Тухлата изрежи с два сантиметра по-ниска от височината на коритото. Предварително намажи дебел слой теракол на пода, сложи тухлата върху него, намажи я пак с дебел слой теракол и постави акрилното корито отгоре, като сега не го допираш до стените. Мажеш силикона по стените и прибутваш коритото. Когато стегне на другия ден ( не веднага ) нанасяш и силикона между пода и коритото. След това обработваш фугата с пръст за да загладиш. Обработването става по следния начин: слагаш си пръста на фугата и издърпваш с бавно и плавно движение в една посока. Издърпваш, докато пръста ти събере малко силикон (дърпа се около 10-15см.) и се избърсваш в кърпа. Продължаваш от където си спрял, като внимаваш да не направиш "наставка" на фугата. Можеш да мажеш пръста си с веро или сапун за да не ти се лепи много силикон по него.
Що се отнася до кабината, тя се монтира с винтовете за монтаж -дават ги към нея. Като бележиш и пробиеш дупките, преди да сложиш профилите, също ги мажеш със силикон.
Дано съм бил по-изчерпателен сега :)
Благодаря за изчерпателния отговор. :)
  • 1
  • 2

Тема "Монтаж на корито за душкабина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: