• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Здравейте

Първо топли поздравления за хубавия и съдържателен форум, прекарах последните няколко часа четейки и много ме зарадва.

Имам един проблем, за който се надявам да ми дадете съвет.

Наскоро се настаних в нов дов, който се намира на първи жилищен етаж, който се пада под магазини, кота 3.40. Проблемът дойде от това, че спалнята се падна точно под входа на кооперацията. Сега всеки път когато някоя госпожица/госпожа/ мине с токчета през входа в спалнята това се чува, сутрин ме събуждат. Търся решение на проблема, моля за съвет каква ще е най-добрата шумоизолация.

В момента подът е на 5мм подложка и ламинат. Идеите които ми хрумнаха е да направя изолация на тавана на входа, но незнам колко ще помогне. Другата ми идея е да вдигна ламината и да сложа фибран, което ще е проблем тъй като фибран + нова замаска ще вдигне нивото 5-6 см. което ще доведе до съществена разлика с коридора?

Бихте ли ми дали съвет, какво да използвам за добра шумоизолация, стаята е 12 квадрата, ако това има значение.

Благодаря
chapara - майстор
Вата и гипскартон,ясно къде :wink:
мерси за отговора. тъй като явно е че си по-наясно, би ли ми казал

колко трябва да е дебелината на ватата според теб? има окачен таван във входа (от този с квадратните плоскости) може ли да използвам него да сложа вата ?

мерси
dito - специалист
Playback написа:
има окачен таван във входа (от този с квадратните плоскости) може ли да използвам него да сложа вата ?
Армстронг? Май нямаш проблеми.

П.П. Искам да кажа, че нямаш проблеми със слагането на ватата. Иначе си нямам идея колко ще помогне. Защото ми изглежда възможно точно този шум от чукане на токчета да се предава и по конструкцията, не само по въздуха. Само разсъждавам, и на мен ми предстои да си слагам вата за шумоизолация (решил съм 10 см), така че все още не съм пробвал колко помага. А и при мен е въздушен шум, а не ударен. Ако до месец-два не си я сложил ,може да споделя впечатления от моята изолация.
Но най малкото, ще ти топли :)
Последна промяна от dito на пет сеп 18, 2009 9:54 pm, променено общо 1 път.
MASTER - специалист
Playback написа:
Другата ми идея е да вдигна ламината и да сложа фибран
Само за сведение - "фибрана" не е шумоизолатор !
chapara - майстор
Колкото повече,толкова по добре :roll:
все още не съм се предал да преборя шума от входа под спалнята ми,

направих някой проучвания, и съм се спрял на следния вариант - реших да го споделя с вас, за да получа и второ мнение все пак

Реших да вдигна ламината на пода, отдолу да сложа Knauf Rock KR POD EXTRA - вата 4 см. Над нея да сложа гипсфазер и отгоре пак ламината.

Подобно на това но с вата отдолу - http://misiamoiatdom.com/index.php?page=tvshow3_15 - след 10 мин.

Прави сте че шума е ударен, пренася се по конструкцията, и все още незнам дали това ще помогне и дали поне малко ще намали ужасното тракане сутрин.

Какво е Вашето мнение?
chapara - майстор
Решение е,щом можеш да повдигаш нивото в апартамента.
EDI - майстор
Ако ще го правиш, по-добре 10 см вата, нищо, че ще ти вдигне пода.4 см е компромис, ни риба, ни рак.Тавана на входа вата и някакво покритие.Ако ти се играе, два слоя картон с федершини на КНАУФ помежду им.направени са да обират шума.
EDI написа:
Ако ще го правиш, по-добре 10 см вата, нищо, че ще ти вдигне пода.4 см е компромис, ни риба, ни рак.Тавана на входа вата и някакво покритие.Ако ти се играе, два слоя картон с федершини на КНАУФ помежду им.направени са да обират шума.
проблема е че тавана на входа не е много достъпен, има различни тръби които минават по него

иначе си мисля че най добрия вариант е да поставя гумено покритие във входа, така че като се минава по него да обира вибрациите. Търсих такива изтривалки (5-6 м дълга), ще излезне към 200 лв. но ме предупредиха навсякъде че адски ммного се крадат. Ако някой има идея за такъв вид изтривалка с гумено покритие да каже.
  • 1
  • 2

Тема "под - шумоизолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: