• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Не разбрах какво означават тези цифри 85/90;70/75.И какво да пробвам.
filmatoplo - майстор
Ами ти го сметна ,с по голям дебит увеличаваш товара на радиаторите спрямо камината и тя намаля температурата - оттам пък по малката температура в камината и радиаторите нямат нужните ватове потребни да стоплят кубатурата в стаите . Нещо такова става.
filmatoplo - майстор
Мето колко градуса вода праща камината към радиаторите .
От 40 до 60 градуса,защото не мога да дигна повече :?
filmatoplo - майстор
Слаба е камината за да тръгне работата изка 16-17 киловата мощност .А с 40-60 гр мощността пада на половина .
Мерси,току що изпратих един майстор той ми каза 18(19)киловата,а може и 21.Прити имат един модел С3В21 и ми хареса,но няма ли да е много 21киловата
sian - специалист
Преди да си хвърлиш парите ,измери и сметни колко е реалната и мощност на водната риза.Повечето обявени мощности са много завишени ,може би се досещаш защо....
Как да сметна мощноста на водната риза,има ли формула? :hot:
filmatoplo - майстор
Аз съм склонен да му вярвам , щом е бил на место човека - само започнете от там да исчислите потребната мощност нужна да преодолее топлинните загуби на етажа поне при минус -10 градуса външна температура . Сравнете тази мощност с поставените глидери при нужда добавете още , после сметнете общата мощност на вече глидерите и мощността на бойлера + 3-4 киловата допълнително .Колкото киловата е збора добавете още 10% и купете такава камина. Апропо -като исчислявате мощността на глидерите ги сметнете при 60-70 градуса на водата - камините не са котли и трудно подържат 80 гр с часове .Успех зимата иде . Нищо чудно и 21 клв да излезе .
sian - специалист
[quote="sian"]Опитай сам да сметнеш мощноста на водната риза 1м/2 нагревна площ на в.риза е10kW Според мен ще е не повече от 7 kW. сегашната камина.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Тема "ПОМОГНЕТЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: