• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
sian - специалист
fkoko написа:
Значи този Депрон не съм го чувал, ама аз съм си сложил топлоизолационна боя по стени и таван и грижи никакви. Дава 25-30% изолиращ ефект.
Особено лесно е за тавана. Освен това и диша :)
--Дай малко инфо за тази боя.Благодаря.
ами тя е нова технология (поне за БГ). Леля ми в щатите си изолираше с такова нещо и на мен ми стана интересно и се разтърсих. В Европа се изолзва масово. в България почти няма внос, но аз намерих БГ производител.

В боята има наносферички които са вакуумни и така създават преграда за топлината. Не съм на 100% наясно с технологията, но ще изпратя линкове на pm да видиш повече.
8180 - майстор
Що е то "вакумна наносферичка", че гледам напоследък и в праховете за пране ги слагат! :?
По преди им казваха "керамични микрогранули" - развиват се явно технологиите (на реклама). :)

fkoko,
Добре дошъл.
EmoZ - специалист
fkoko написа:
ами тя е нова технология (поне за БГ). Леля ми в щатите си изолираше с такова нещо и на мен ми стана интересно и се разтърсих. В Европа се изолзва масово. в България почти няма внос, но аз намерих БГ производител.

В боята има наносферички които са вакуумни и така създават преграда за топлината. Не съм на 100% наясно с технологията, но ще изпратя линкове на pm да видиш повече.

Нова технология друг път, 2000 година по един проект мазахме некакви детски градини, не мога да кажа, че имаше покъртителен ефект, защото проблемите там бяха доста сериозни, а наш'то беше кат' симптоматично лечение на 'бюргер'.

Т'ва за сроежа на боята е верно, микросферите се правят по технология близка до тази на оригиналния аеро шоколад LZ (тва е чисто български патент), не като това лайно на Нестле. Та при висока степен на разреждане на средата топлопроводимостта и пада - ефект има със сигурност, използва се, за да се повиши повърхностната температура на стената, ма чак 25-30% ми идва много.

Успех.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
EmoZ написа:
.... за да се повиши повърхностната температура на стената, ма чак 25-30% ми идва много...
.... % спрямо други бои, ти какво си помисли?
EmoZ - специалист
n_a написа:
EmoZ написа:
.... за да се повиши повърхностната температура на стената, ма чак 25-30% ми идва много...
.... % спрямо други бои, ти какво си помисли?
Да бе, верно бе, 'ма късно стана и не ги съобразявам тея тънкани :roll: .

Дай да не пиша много - много, че ше ме порежат като с климатиците :) .
  • 1
  • 2

Тема "Изолация на таван!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: