Time2Burn - специалист
Някой експерт би ли обяснил как се прави, или евентуално да покаже снимков материал. С какъв профил и как се захваща около прозореца?
Time2Burn - специалист
Цвък нецвък...... немецо не дава да се дупчи дограмата.... а и с копчетата се гъне капачката... Трябва да се мисли нещо друго...
Колега ми предложи картона да се навие с рапидки в монтажните трупчета на дограмата... звучи несериозно но е за предпочитане пред завиване на пвц капачка в профила на дограмата...
leonardo_vd - модератор
Time2Burn написа:
Цвък нецвък...... немецо не дава да се дупчи дограмата.... а и с копчетата се гъне капачката... Трябва да се мисли нещо друго...
Колега ми предложи картона да се навие с рапидки в монтажните трупчета на дограмата... звучи несериозно но е за предпочитане пред завиване на пвц капачка в профила на дограмата...
Голяма грешка.
Ако искаш да не дупчиш дограмата просто лепиш картона и му монтираш предварително ПВЦ профила за картона със силикон. Може и без профил, но се получава гадна фуга, която е трудна за обработка и се пука почти винаги.
Чаро - Акълия
Time2Burn написа:
Цвък нецвък...... немецо не дава да се дупчи дограмата....
"Немецо" как си монтира дограмата? Само с монтажна пяна? :?

Залепи го, по-здраво ще е от трупчетата.
pesho - специалист
Никой не дава да се дупчи дограмата.
Ако имаш разстояние и го правиш по този начин с тези профили варианта е въобще да ве слагаш UD-профил към дограмата.Хоризонталното CD остава да виси на 2 директни окачвача или 1 по-близо до дограмата.По-принцип си има профил при докосване на ГК към дограмата-edge bit,но тук не съм срещал,може и да има.Аз го правя с алуминиев ъгъл,като едната му страна ляга плътно на дограмата-ако няма достатъчно разстояние се реже,а другата плътно на ГК.след шпакловка стои красиво..

Тема "Обръщане на дограма при предстенна обшивка???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: