Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Fortune - специалист
pipbel написа:
Fortune, Ти поне си от Варна. Иди в мебелната палата и питай за маси с регулираш се плот.
Имат много добри решения там. Забравих фирмата, ама цената беше близо 280-300 лева някъде. Обаче си заслужава. Заплюл съм си 2 такива за обзавездането дето ми предстои това лято.Много са функционални. Хем имат опции по височина, хем и по площ ( разгъват се). Български са. И основата им е здрава, на широка площ.
Кенобито е прав за тези от снимките тука - аланкатна работа са.
Когато ходих миналата година бяха два модела, които съм виждала още през 1979! За 30 години как пък не смениха малко дизайна! Само сложиха по-нискокачествени материали!

Нямам нищо против, стига да пасва на стила на обзавеждане. На мен просто не ми допадат. Съгласна съм, че това е класически стил и винаги ще има място за него, но някак си го възприемам като примерно стил в Кемпински и го възприемам като мебели от масивна качествена дървесина и скъпи жакардови дамаски на раета или флорални мотиви.

Бива ли да няма български вариант на нещо по съвременно. Всичките са с едни фрезовани крака и в цвят бук или череша!

При едно минималистично обзавеждане с кубични форми, една масичка със заоблени форми и фрезовани крака стои като изцвъкана.

Искам квадратна маса с масивни крака. Мисля си дали е възможно просто една плоскост плътно върху плота на масата и при необходимост от по-висока маса да се поставят допълнителни държачи (например метални тръби) в предварително направени отвори, за по-голяма стабилност може би и на винт. Един вид още една маса върху масата.
pipbel - майстор
При едно минималистично обзавеждане с кубични форми, една масичка със заоблени форми и фрезовани крака стои като изцвъкана.

Ми то въпрос на вкус
Аз пък не харесвам най-новите дизайнерски из...ци, далеко са ми от разбирането за уют.
Както и да е - споменах ги повече като функционалност и надеждност, не като визия, там всичко е разтегливо явно.....
pipbel, при възможност дай, моля те, фото да ги видим.
Сори Кеноби, нямам снимки, на 11 000 км съм от мебелната. :-D Ще трябва да почакаш поне 3 седмици, аче нямам намерение да командировам жената дотам само за това.
Fortune - специалист
pipbel написа:

Ми то въпрос на вкус
Аз пък не харесвам най-новите дизайнерски из...ци, далеко са ми от разбирането за уют.
Както и да е - споменах ги повече като функционалност и надеждност, не като визия, там всичко е разтегливо явно.....
pipbel, при възможност дай, моля те, фото да ги видим.
Сори Кеноби, нямам снимки, на 11 000 км съм от мебелната. :-D Ще трябва да почакаш поне 3 седмици, аче нямам намерение да командировам жената дотам само за това.
Да, съгласна съм, че е въпрос на вкус, ама ти казах с какво го свързвам този стил - със скъпи добре изработени мебели от масивна дървесина и във връзка с останалото обзавеждане. Да не говорим, изобщо за жилището, в което поне аз живея - в никакъв случай не е от онези големи аристократични апартаменти или къщи в гръцката махала на Варна.

Та след като останалите ми мебели са от ПДЧ и без орнаменти присъщи на масива и дивана ми е в кубична форма, удобен за полягване, а не като от будоар на Мадам :lol: , то е нормално да търся маса в подобен стил.

А иначе, в друга тема беше качена снимка на стар бар от масив - ами направо съкровище! Естествен стар паркет, мебели масив - мечта. Но евтин ламинат, секцийки от ПДЧ, диван-легло, холна-трапезна маса, това пак говори за липса на място и "стандарт" какво да си говорим, простирам се според чергата и приемам този стил, който мога да си позвола за съжаление.
Fortune - специалист
Да покажа още една мултифункционална ;) маса :

Прикачен файл

Маса кафе хранене 6.jpg
Маса кафе хранене 6.jpg (61.05 KиБ) Видяна 7537 пъти

Прикачен файл

Маса кафе хранене 5.jpg
Маса кафе хранене 5.jpg (61.53 KиБ) Видяна 7537 пъти

Прикачен файл

Маса кафе хранене 4.jpg
Маса кафе хранене 4.jpg (57.69 KиБ) Видяна 7537 пъти

Прикачен файл

Маса кафе хранене 3.jpg
Маса кафе хранене 3.jpg (55.5 KиБ) Видяна 7537 пъти

Прикачен файл

Маса кафе хранене 1.jpg
Маса кафе хранене 1.jpg (37.32 KиБ) Видяна 7537 пъти
Fortune - специалист
Интерактивна маса с LED светлини
http://archzine.com/index.php/appliance ... #more-2035

Произведение на Evil Mad Scientist Laboratories масата засича движенията на всичко над нея и отговаря със светлина от малките LED лампи под стъкленото покритие.
naB4o - специалист
Fortune написа:
Интерактивна маса с LED светлини
http://archzine.com/index.php/appliance ... #more-2035

Произведение на Evil Mad Scientist Laboratories масата засича движенията на всичко над нея и отговаря със светлина от малките LED лампи под стъкленото покритие.
Гадното при масите със осветление е, че има кабел.... :( аз затова се мисля как да го скрия или сведа до минимум виждането му и възможността за спъване...
bisermonov - специалист
Здравейте ето и моята маса основата е парен бук (стъргал съм си я ръчно) плота е двойно ПДЧ по 16мм слепен на преса фурнирован със естествен фурнир махагон от двете страни и обща дебелина на плота е 34мм.(плота съм си го поръчал но профила на канта и формата на плота са мои изработки) Пръсната е с байц махагон и лак гланц дизайна си е лично мои и направата си е лично моя.
bisermonov - специалист
:)

Прикачен файл

IMG_0492.jpg
IMG_0492.jpg (251.47 KиБ) Видяна 7422 пъти
null - специалист
Май тук му е мястото ...
Вижте на какво попаднах
http://www.inewidea.com/2010/03/30/29755.html
Изображение
Май не е и чак толкова трудна за изработка ...

Тема "Тук събирам идеи за маса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: