Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
arai - специалист
Честно да си кажа несъм чел всичко което е написано по темата защото немисе занимава но една качествена хидроизолация ще свърши работа.Малко са можещите но има доста професори :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kha - помощник
Здравейте отново.

Изборът на материал беше лесен, защото по всички големи магазини и известни ми складове намерих само Тераластик Битум на Теразид - http://www.terazid.com/bg/?act=content&rec=1142 Взех и съответния Грунд Битум на същата фирма. В момента съм грундирал и чакам да изсъхне, след което ще се кача да ударя една ръка от основния материал. Също така запуших видимите дупки и кухини с онази битумна паста на която ви пуснах линк по-рано - гъста е и свърши работа.

n_a, имам въпрос към теб за армировката, която ме посъветва да направя. На баката с битума също пише, че трябва да се сложи армировъчна мрежа между първите два слоя. В магазина от който го купих нямаха такава, а по-другите места ме гледаха с неразбиране когато исках нещо с което да армирам два пласта битум. Един ми предложи от онази стъклофибърна мрежа за шпакловки и ми каза, че става за всичко. Аз такава мрежа имам останала малко, но не знам дали става с нея. В един магазин видях стъклоплат (поне на такова приличаше, немско някакво) за който говореше но най-малката ролка беше на някаква луда цена от 70 лв.

Моля за съвет с какво да армирам. Ако стъклофибърната мрежа става направо ще действам с нея. И ако може две думи за армирането. Техника? Мажа малко, лепя, и после мажа обилно отгоре?

И още нещо. След като знаете какъв е материала, мислите ли, че е нужно да се посипва с пясък накрая. Питам за да не прецакам нещо. Ако ефекта ще е единствено положителен ще го направя, защото и останал пясък имам.

Отново благодаря на всички!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Става със Онази армировъчна мрежа. Слагай, да има. В смисъл, особено на тази сложна форна, режеш ленти, мажеш и лепиш мрежа, навсякъде да има с добро застъпване на армировката.
Пясък задължително, инак в жегите битумът ще се разтопи и ще изтече, а в студа ще се напука. Пясък отгоре е задължителен. Първо по-едър (грис, филц), после по-дребен.
kha - помощник
Операцията е завършена. Мисля, че се справих добре. Всичко е изпълнено по инструкция. Единственото което не стана е посипването на страните на комините - на вертикалната повърхност не измислих как. Отгоре шапките и долу в основите се получи. И материала ми стигна много точно, като се има предвид че хич не го щадих и мазах яко :-D

Отново благодаря на всички и персонално на n_a - много ми помогнаха съветите ти. Сега ще изчакам някой по-корав дъжд и ще ви уведомя за резулата :cool:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Е, нали си запушил пробойните, сега няма да притече. Не забравяй обаче, догодина като напече да се качиш и сда посипеш с пясък и стеранично. Просто го хвърляш съсш шепите или с пълна шепа притискаш... то си поема колкото може.
kha - помощник
Пробвах да хвърлям отстрани ама не залепваше. И на мен ми се стори странно. И с натискане не ставаше - битума се отлепваше от комина и стана една цапаница, та затова се отказах. Може би причината е в това, че материала е гъстичък - не колкото пастата, ама и в никакъв случай течен. Просто не поема колкото очаквах и бързо втвърдява. Важното е, че отметнах и този ангажимент и продължавам напред. Надявам се скоро да нямам ядове, а след време и без това ще се кача най-малкото от любопитство как изглежда :wink:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Явно вече е студено.
Искам да попитам продуктите на Изомат, AQUAMAT ELASTIC и
AQUAMAT FIX ще покрият ли избил конденз на стена през която
минава комин. А дали ще предотвратят повторно появяване.
подмажи с полиуретанов мастик.лепи в/у битум и става на (калчък) и лепи при миносови тем....
-10лв/бр
Ако си сигорен ,че от там тече.

Тема "Помощ - мокри петна по тавана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: