Ел. инструментите. Консумативи.
goran2 - специалист
И аз си купих днес същия.Честно казано не вдявам каква му е разликата с обисновенна бормашина при положение ,че не изключва като навие винта!Със същия успех и с бормашина ще си свърша същата работа като с този винтонаверт,но с него немога да си свърша работа като с бормашина.Има и някакви три положения на патронника които показват винт в три положения,но няма маркер който да показва на кое положение си.
sasooooooooo - "специалист"
С плавно натискане на спусъка можеш да регулираш оборотите. А изключващия съединител при другите винтовери можеш да компенсираш като настроиш приставката така, че винта да не се зявива целия, а накрая последните 3-4мм на ръка :wink: Машинката е универсална повярвай. Както написах по-горе за доста неща съм я ползвал. Като поработиш сам ще я усетиш кое как да завинтваш.
parvev - специалист
тая машинка става и за завинтване на самопробивни винтове в метал до 5 мм.
XpacTa - специалист
goran2 написа:
И аз си купих днес същия.Честно казано не вдявам каква му е разликата с обисновенна бормашина при положение ,че не изключва като навие винта!Със същия успех и с бормашина ще си свърша същата работа като с този винтонаверт,но с него немога да си свърша работа като с бормашина.Има и някакви три положения на патронника които показват винт в три положения,но няма маркер който да показва на кое положение си.
Чакай сега - защо да не изключва - когато стигне зададената дълбочина на завиване спира да върти бита а се върти само моторчето. Патронника няма само три положения ами като го въртиш в едната посока завива по-дълбоко а в другата по-плитко. Преди да почнеш работа трябва да пробваш на едно парче гипсокартон и да си настроиш точната дълбочина. След това заключваш спусъка и почваш да навиваш за норматив.
rolls - специалист
Добре си е машинката за домашна употреба. Малко е тежичка обаче. Ама на моята четките си искрят почти като електрожен ... :-D
XpacTa - специалист
Чак сега ползвах за пръв път винтоверта. Засега само за разглобяване на един некадърно направен куфар от гипсокартон, но пробвах да навия един два винта, за да видя как е. Страшен кеф е работата с машинката, най-вече заради заключването на спусъка. Заключваш, настройваш си малко оборотите ако трябва и след това си слагаш винтчето на спокойствие - накрайника не се върти докато не притиснеш винта към гипсокартона. След което само натискаш и за секунда винта е вътре. За разглабянето пак е така - само че си сложих удължителя за да ми е по-лесно, въпреки че бих могъл и просто да завъртя накрайника така че бита да стърчи повече. За две минути се свалят винтовете от лист гипсокартон.

Ето две снимки:
Изображение
Толкоз някъде трябва да стърчи бита за да спира на правилна дълбочина. А ето и един завит винт:
Изображение
Наживо изглеждаше перфектно, тука малко заради макрото изглежда по драматично.
fbr - майстор
Я да не отваряме нова тема, който има електрически винтоверт, да каже дали се върти свободно на ръка патронника, в изключено състояние, или е застопорен.
fbr написа:
Я да не отваряме нова тема, който има електрически винтоверт, да каже дали се върти свободно на ръка патронника, в изключено състояние, или е застопорен.
Имам skil 6222. Има две скорости -бавна и бърза. като завъртиш на 1-10 степен се включва авт. съединител, а на по-горните си се върти

Тема "Избор на евтин електрически винтоверт." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: