n_a написа:Чертаеш или скицираш? Щото има разлика.Ползвам (Google SketchUp 7) получава се доста добре,но накрая се прецаквам работата

n_a написа:Чертаеш или скицираш? Щото има разлика.Ползвам (Google SketchUp 7) получава се доста добре,но накрая се прецаквам работата
dito написа:Абе хора, я вземете пишете по-сериозно.Колега този вариант остава като последно.Ние също сме мислили по него.Но за сега търсим по практично решение.
Цитирам: "Височина на зида-3,80метра."
Без вкопаване или надзиждане няма как да се направи поне 5.20 м (2.50 светло на всеки етаж + плоча/гредоред). Вкопаването предлагам да не го обсъждаме![]()
Значи какво - трябва да се надгради поне 1.40 (защото подпокривното пространство очевидно няма как да се използва при това положение). Отделно трябва да се разбива за прозорци и да им се сложат щурцове, защото тези греди на снимката не са и не могат да бъдат. Ще се избива отвор тук, ще се подкопава и укрепва там, ще се надзижда с поне 30-40% от съществуващата височина... хайде на погледнем нещата реално и да си признаем, че е по-лесно да се разгради (поне до някъде под втория етаж, където ще стъпи гредореда) и направи наново.
dito написа: Без вкопаване или надзиждане няма как да се направи поне 5.20 м (2.50 светло на всеки етаж + плоча/гредоред).Сигурно си виждал или поне чувал за скосени подпокривни пространства, при които стената е само 1-1,2 висока и от там започва скосяването на покрива. А 1-1,2 м. е напълно достатъчно да се разположат доста вещи - шкафове, легла и пр. Плюс височината на билото и ще се може спокойно да се направят една-две малки спални на второ ниво.
dito написа:...прозорци и да им се сложат щурцове защото тези греди на снимката не са и не могат да бъдат.Прав си, но до някъде. Са и могат да бъдат, но след допълнително укрепване (виж снимката). Тия греди просто достатъчно добре "отсичат" зида и ще облекчат доста избиването на отворите за прозорци.
Прикачен файл
Stanislav Stefanov написа: П.П- И ако примерно се разгради и на ново се гради тоя камъкТук си прав, за съжаление...![]()
1- къде да търся майстори дето градят камък?
2-те ще ми отрежат главата от кръста.
Stanislav Stefanov написа: Преди да се посъветваме с архитект/конструктори и тем подобни няма да пипаме .Виж сега, архитектът не само че може, но и най-вероятно ще те ядоса
Ако не ни ядосат разбира се
Master_Kenobi написа: Сигурно си виждал или поне чувал за скосени подпокривни пространства, при които стената е само 1-1,2 висока и от там започва скосяването на покрива.Случайно съм чувал, но причината за да се правят толкова масово не е благото на бъдещия собственик
silllveto написа:Плевнята е страхотна!Направо я искам
![]()
По принцип мисля като Кеноби. Много ми хареса изпълнението от клипчетата. След множеството предложения и хипотези какво може да бъде направено, реших да споделя и моето мнение. Ето какво бих направила аз, ако беше моя, с минимум главоболия за строежи:
Смяна на покрив само ако се налага.
Вкопаване - двайсетина сантима.
Укрепване на конструкцията - отвътре, за да не развалям фасадата.
Изолация - на пода и покрива.
Етаж 1 - половината с въздух до покрива, другата половина на височина 200см кухня, баня, килер, стълби.
Етаж 2 - спалня, или две.
Прозорци - тесни, или сводести, може кръгъл под билото на покрива.
Входна врата - сводеста дървена, а към двора - двукрила, цялата остъклена, с прекрасна гледка към градината
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: