• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
sasho 28 - специалист
Стефан написа:
Като гледам от снимките, май нищо не е направено както трябва на времето. Нито къща има, нито основи, нито плоча. Явно е строено по соц.времето, с икономисани материали от друг обект. Май се опитваме да направим от нищото НЕЩО :lol: Загубена кауза :?
По-скоро правя нещо върху нищо :cool:
Стефан - майстор
Не искам да съм пророк, но май ще се получи едно голямо НИЩО :? Жалко за усилията на целия форум.
sasho 28 - специалист
Стефан написа:
Не искам да съм пророк, но май ще се получи едно голямо НИЩО :? Жалко за усилията на целия форум.
Напук на теб ще направя НЕЩО, а аз съм голям инат.Ще те държа в течение с нови снимки :cool:
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Мисълта ми е, че като използваш старата за кофраж на новата ти я натовариш допълнително, ако не я подпреш хубаво от долу - било то с телескопични подпори или с дървени подпори.
Изобщо пипкава работа си е.
Стефан има право в известен смисъл.
Аз ако бях на твое място щеше да играе къртач, чук и др. такива.
Със сигурност до сега не си влошил положението - само си го подобрил.
Поздрави.
Стефан - майстор
sasho 28 написа:
Напук на теб ще направя НЕЩО, а аз съм голям инат.Ще те държа в течение с нови снимки :cool:
Човече! Въпроса не опира само до инат. Спри се малко, и помисли. Консултирай се и с конструктори. Пий няколко бири, и тогава реши какво искаш, и как да го направиш. Извинявай за иронията от моя страна, но аз така виждам нещата.
sasho 28 - специалист
Стефан написа:
sasho 28 написа:
Човече! Въпроса не опира само до инат. Спри се малко, и помисли. Консултирай се и с конструктори. Пий няколко бири, и тогава реши какво искаш, и как да го направиш. Извинявай за иронията от моя страна, но аз така виждам нещата.
Темата е от февруари,т.е. от седем месеца.За това време изпих много бири и се консултирах с доста архитекти и конструктори.Това,което започнах не съм си го изсмукал от пръстите.Решил съм какво искам много отдавна/още преди да я купя/ и го правя сега.Изрази от сорта ,,От това няма да стане нищо" на гола поляна като гръм от ясно небе и необосновани с аргументи,ми говорят,че май няма какво да кажеш и просто си пишеш.Обоснови се.Къде са грешките на моите конструктори?Още нещо-в темата ми отговаря само един човек.За теб това ,,усилие на целия форум" ли е?Ако теб те ангажира неприятно,просто не чети..
Стефан - майстор
sasho 28 написа:
.Решил съм какво искам много отдавна/още преди да я купя/ и го правя сега...
Щом си го решил въпроса отдавна, за чий ..... питаш форума за подробностите? Аз реагирам според обстановката. Защото си мисля, че опита ми го позволява.
sasho 28 - специалист
Стефан написа:
sasho 28 написа:
.Решил съм какво искам много отдавна/още преди да я купя/ и го правя сега...
Щом си го решил въпроса отдавна, за чий ..... питаш форума за подробностите? Аз реагирам според обстановката. Защото си мисля, че опита ми го позволява.
Ако имаше опит,би написал примерно ,, фусовете са ти малки,колоните слаби,арматурата-тънка..."а ти си чешеш ....... :shock: А пък аз съм решил,че там ще има вила и ще е така :) Между другото,ако ще ,,се ангажираш" и кажеш нещо смислено,давай,ако не-спора е безмислен...
Последна промяна от sasho 28 на пон сеп 21, 2009 9:53 pm, променено общо 1 път.
Стефан - майстор
Троши си главата / и парите / тогава....
sasho 28 - специалист
zdravko_dimitrov1986 написа:
Мисълта ми е, че като използваш старата за кофраж на новата ти я натовариш допълнително, ако не я подпреш хубаво от долу - било то с телескопични подпори или с дървени подпори.
.....
Новата плоча в единия си край ще се носи от новоизградените колони-с пета 80х80см,на 90 см дълбочина/небостъргачите/,а в другия ще лежи на земята.Старата плоча ще се натовари само в началото-при армиране и изливане на бетона за новата плоча.Старата плоча няма да е носещ елемент във времето,а само до стягане на новата.Освен това имам още нещо впредвид,но за него по-нататък.Поздрави!
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 66

Тема "Ремонт на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: