Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Има ли българско производство на акрилни вани? Къде могат да се разгледат и закупят? Благодаря предварително.
xepa - помощник
да има български акрилни вана не са с най-доброто качество , но ставак ако все още с еинтересуваш пиши ми на ЛС и ще ти кажа евентуално къде да отидеш :)
chenks - специалист
Незнам за българския пазар. Но тук в англия, основно монтирам акрилни вани. Те позволяват възможност за широка извивка на самата вана и тя може да се ползва спкоино и за душ и за вана.
Искам само да ви предупредя да държите на качеството (ОГРОМНО ЗНАЧЕНИЕ).
извивките на конструкцията са много и нискокачествените нямат якостни качества. За това много често се случва да се получават пукнатини, без да има удар, просто от усукване при натоварване.
Аз имам единствен случай с ефтина вана, надявам се и последен. След монтирането на рамката при натоварване се усуква странно и се появява пукнатина.
Скъпите вани са ОК, те са и по-дебели и по-здрави.
Time2Burn - специалист
Има. Правят ги в Пловдив. За качеството не знам - монтирал съм няколко и ми се струват читави. Лично мое мнение е че ваните са демоде. А цената на БГ ваните е разумна ако не се лъжа вървяха малко под 200 лева.
Emerald - модератор
:shock: Ваните са демоде? :lol: :lol: :lol: Вица на деня.
Time2Burn - специалист
Както казах е мое лично мнение. Предпочитам да отида на фитнес след това да повися във сауната. А ваните са си демоде - вече тангентора е минимума на глезотията.
Emerald - модератор
Знаеш ли, попаднах на един чужд форум, където някой си, който пишел работа с учебна цел, питаше какви са особенностите при оформянето и дизайна на банята в различни страни. И помежду другото, някой му беше отговорил, че в България ваната в къщи е голяма рядкост поради факта, че за българина водата, с която ще я напълни е лукс. Не мога да ти опиша какъв шок беше предизвикало това- как е възможно баня без вана и колко пък толкова повече вода се изразходва с една вана, отколкото с душ. :lol: С една дума, обявиха ни българите не много в ред едва ли не, а аз как не умрях от срам за цяла нация. :? Колкото и да ми се искаше да опровергая, нямах никакви доводи, защото това е голата истина! Българите все още имаме представата за вана от онези стари чугунени монстри, за които цялата топла вода в града няма да стигне да ги сгреят и напълнят. :lol: И българите упорито отказват нещо, което е абсолютна необходимост за всеки един дом. Тук се смята, че душа си е душ, а не вземеш ли вана поне 2 пъти седмично, ти пак си си мръсен. Излишно е да казвам, че вана има във всеки един дом без изключение- от най-най-бедните дупки и до разкошни замъци. Повярвай-обиколила съм надлъж и шир и съм влизала във всякакви. Не казвам на никой какви са вижданията по въпроса за ваните в България, че ще ме гледат като извънземно или пристигнала от най-забутаната страна от третия свят, където думата "хигиена" е непозната. :lol:
chenks - специалист
В англия, всяка баня е с вана. Напоследък монтирам и вани с вградени помпи като джакузи.
Който има къща на няколко етажа, има 2 бани, на долния етаж е баня с душ кабина а на по-горния е с вана.

Тема "Акрилни вани" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: