Здравейте! Преправям си канализацията за мръсна вода /часта в къщата/. Махам камениновите тръби и на тяхно място ще сложа PVC. Искам да сложа и възвратна клапа, за да не връща канализацията. Гледам по магазините различни марки и модели на цени от 45 до 200 лв /говорим за ф 110/. То ясно, че щом е по-скъпа се предполага, че е по-добра, но евтината няма ли да върши същата работа. Дайте акъл!
ivec написа:Здравейте! Преправям си канализацията за мръсна вода /часта в къщата/. Махам камениновите тръби и на тяхно място ще сложа PVC. Искам да сложа и възвратна клапа, за да не връща канализацията. Гледам по магазините различни марки и модели на цени от 45 до 200 лв /говорим за ф 110/. То ясно, че щом е по-скъпа се предполага, че е по-добра, но евтината няма ли да върши същата работа. Дайте акъл!ivec, акъл не знам дали имам, но да те питам - след като сложиш клапата /каквато и да е тя/ - какво ще правиш ако стане запушване на тръба преди клапата, вътре в къщи?! Не можеш да извикаш специалистите които идват с камион и маркуч с вода под налягане и така почистват канала!... Как ще се оправяш тогава, мислил ли си по тоя въпрос? Не, че ще стане утре или други ден, но българите сме си такива - мислим първо за лошото, а доброто - добре е дошло! Все си мисля, че с тая клапа си усложняваш живота... Колкото по-малко "препятствия" има на каналната тръба - толкова по-бързо и безпроблемно ще се оттича водата и ла**ата!